Стартувала XXVI Піша проща Львів-Унів: “Через терни – до зірок”

Читай також

  • Під час Всеукраїнської прощі у Зарваниці відбудеться зустріч молоді з головою організаційного комітету СДМ єпископом-помічником Лісабонським Амеріко Мануєлем Алвесом Агуяром
  • «Щиросердечно запрошую вас приєднатися до Всеамериканської української прощі!» — владика Богдан Данило
  • Роковини смерті Патріарха Йосипа Сліпого
        • Стартувала XXVI Піша проща Львів-Унів: “Через терни – до зірок”

          Сьогодні, 25 серпня 2017 р. вирушила Піша проща до СВЯТОУСПЕНСЬКОЇ УНІВСЬКОЇ ЛАВРИ. Майже півтора тисячі паломників взяли участь у Архиєрейській Літургії, яку очолив Венедикт (Алексійчук), архиєпископ Чиказький. Владика Венедикт під час проповіді нагадав, що цього року наша духовна мандрівка присвячена особливій постаті нашої церкви – Патріарху Йосифу Сліпому, рік якого вшановуємо.

          Особливої уваги і поваги заслуговують слова Патріарха, які він розмістив на своєму гербі: Per aspera ad astra!, що означають “Через терни до зірок”, які є прообразом нашого життя. Владика, наголошуючи на словах сьогоднішнього Євангеліє: «Хто витримає до кінця, той спасеться», поділився власним сприйняттям, адже євангеліст вказує, що саме витримка є запорукою спасіння, навіть не молитва чи піст.

          Патріарх Йосиф витримав свій шлях “через терни до зірок” і є прикладом служіння Богу та людям. На завершення вВладика побажав усім прочанам витривалості під час мандрівки – пішої і життєвої.

          Під час триденної духовної подорожі паломники матимуть можливість приступити до Тайни Сповіді, доєднатися до Божественних Літургій та інших богослужінь, молитися, спілкуватися, читати Біблійні уривки по групках, а також слухати реколекційні науки від спеціально запрошених реколектантів, серед яких Владика Володимир (Груца), єпископ-помічник Львівський УГКЦ, Владика Теодор (Мартинюк), єпископ-помічник Тернопільський УГКЦ та інші цікаві й харизматичні особистості.

          Довідка

          Серпнева піша проща “Львів-Унів” – вже традиційна триденна духовна мандрівка прочан, які вирушають зі Львова 25 серпня і прибувають до Унева 27 серпня напередодні празника Успіння Пресвятої Богородиці.

          Унівська проща має три маршрути: перший провадить через села Чижиків і Лагодів, другий – через Звенигород і Станимир і третій – через Верхню Білку і Лагодів.

          Прощі до Унева відновилися з часів здобуття Незалежності, коли Лавру  повернули монахам-студитам. Першу прощу, після довгих років переслідування,  зорганізували в серпні 1991 року з нагоди храмового празника Лаври. Провадив її єрм. Йосиф Мілян (зараз єпископ-помічник Київської Архиєпархії) разом із Марійською дружиною храму св. Архистратига Михаїла у Львові. В перші роки проща тривала два дні, а кількість прочан була значно менша, ні зараз, –  від 150 до 300 осіб. Переломним моментом в новітній історії серпневих прощ до Унева став 1999 рік. Саме тоді прочанський шлях було збільшено до трьох днів. У 2000 році до організації прощі приєдналася молодіжна християнська організація “Українська Молодь – Христові”. Завдяки посиленій активності її членів за декілька років серпнева проща набрала більш молодіжного колориту, а кількість прочан збільшилася до 1000 осіб, а в деяких роках навіть більше.

          Читай також

        • Під час Всеукраїнської прощі у Зарваниці відбудеться зустріч молоді з головою організаційного комітету СДМ єпископом-помічником Лісабонським Амеріко Мануєлем Алвесом Агуяром
        • «Щиросердечно запрошую вас приєднатися до Всеамериканської української прощі!» — владика Богдан Данило
        • Роковини смерті Патріарха Йосипа Сліпого
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.