500 молодих людей одночасно встали з диванів

Читай також

  • Отець Роман Демуш: «Форум молодіжного душпастирства — знак надії і можливість почати говорити з молоддю однією мовою»
  • Досі думаєш, що Церква тебе не чує? Реєструйся і їдь на Всеукраїнський форум молодіжного душпастирства!
  • Отця Романа Демуша іменовано митрофорним протоієреєм
        • 500 молодих людей одночасно встали з диванів

          Майже півтисячі молоді відгукнулося на заклик „Встань із дивану“ і зібралися 3 вересня у центрі Тернополя на шестигодинний Форум християнської молоді.

          Свято організувала комісія у справах молоді Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ. Родзинками заходу став флеш-моб перед Архикатедрою та виступ музикантів Kerygma Projekt із арсеналом якісної музики і, звичайно, спільна Свята Літургія у Соборі.

          — У такому форматі з’їзд відбувається вперше. Та, судячи із реакції молоді, яка прийшла на цей фестиваль, їй це подобається, тож продовжуватимемо й надалі. Молодь хоче перебувати у радості, відчувати, що належить до живої Церкви, має у ній своє місце та покликання. Особливо вдячний священикам, яких зібралося чимало, щоб слухати та бути з християнською молоддю, — зазначив голова комісії у справах молоді Тернопільсько-Зборівської архиєпархії о. Орест Павліський

          Під час свята серед учасників провели анкетування, в якому кожен мав можливість висловити своє бачення Церкви та вказати зауваження щодо покращення її місії у молодіжному середовищі. Вказані у анкетах пропозиції опрацюють та передадуть Святішому Отцю Папі Франциску на Синод, який він окремо скликає у Римі, щоб приділити особливу увагу духовній опіці молоді.

          Особливим гостем тернопільського фестивалю молоді був голова Патріаршої молодіжної комісії УГКЦ о. Ростислав Пендюк, який говорив із присутніми на тему „Молодь, віра і розпізнання покликання“.

          — Це особливе свято для молоді. Організаторам вдалося поєднати різні напрями, в яких розвивається наша Церква — молитву, інтелектуальний майданчик, розваги. Особливістю Форуму була участь проекту Kerygma Projekt та промовисте й цікаве відеозвернення отця Григорія Назара до молоді. Саме такі заходи допомагають продемонструвати багатогранність сприйняття Церкви, а не лише, як щось обов’язково пов’язане з храмом чи накладанням якихось обмежень. Якщо життя в Церкві буде таким різнобарвним, різноплановим, то це приваблюватиме молодь, — підсумував отець Ростислав Пендюк.

          З нагоди святкування Дня молоді вітання від Архиєпископа і Митрополита Тернопільсько-Зборівського УГКЦ Василія (Семенюка) передав синкел у справах стратегії розвитку о. Віталій Козак, який і очолив Божественну Літургії, яку відповідальні за молодь священики служили в особливих ризах святкового Дня молоді.

          — Для нас ця подія була дуже цікава. Вперше спостерігаю такий захід в Україні, де стільки молоді, зокрема представників дуже різних християнських спільнот, зібралися разом. Із досвіду знаю, як складно зібрати таку кількість людей під одне крило за одним кличем, а в Тернополі це вдалося. Для нашого проекту Kerygma Projekt-2 це був цікавий експеримент. Особливо приємно вразило, що багато людей знали наші пісні, підспівували. Це вражало! Адже проект ще дуже молодий, (лише в липні вийшов), а наші пісні вже знають і люблять, — додала вокаліста християнського гурту „Кана“, співорганізатор музичного курсу Kerygma Projekt та творчої музичної студії  Ceciliarec Христина Підлісецька.

          Наталія ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • Отець Роман Демуш: «Форум молодіжного душпастирства — знак надії і можливість почати говорити з молоддю однією мовою»
        • Досі думаєш, що Церква тебе не чує? Реєструйся і їдь на Всеукраїнський форум молодіжного душпастирства!
        • Отця Романа Демуша іменовано митрофорним протоієреєм
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"