Плоди Світового дня молоді вже дозріли

Читай також

  • Послання до молоді з нагоди 5-ї річниці Апостольського напоумлення «Christus vivit»
  • «Прийди і подивися». 40 учасників із усієї України розпочали формаційне навчання
  • Єпископи УГКЦ у США запрошують на Всеамериканську Молодіжну Прощу
        • Плоди Світового дня молоді вже дозріли

          Минулого року Польща дуже гостинно приймала бурштинську молодь на СДМ. Та й, зрештою, не тільки бурштинську. Польські родини, волонтери, парафіяни проявили неабияку гостинність і щедрість щодо учасників Зустрічі з Папою. Часто СДМ стають початком дружби між молодими людьми різних країн, яка може тривати роками. Як приклад такого твердження був приїзд групи волонтерів СДМ з Варшави до Бурштина 1-3 вересня 2017 року.

          Восьмеро молодих людей під керівництвом о. Андріана, сальваторіанця, приїхали зранку 1 вересня до Львова. Увесь день вони провели у цьому історичному місті: відвідали центр, побували на Високому замку, побачили катедру Святого Юра і помолилися біля могили митрополита Андрея. На вечір поїхали до Бурштина, де перебували у монастирі сестер Воплоченого Слова. Того ж вечора мали нагоду познайомитися зі спільнотою контемплятивних сестер, почути про їхнє життя, разом поспівати.

          Наступного дня група відвідала музей “Давній Галич” у с. Крилос, помолилася до Крилоської Богородиці, піднялася на Гору мучеників у с. Микуличин, пізнала історію підпільної церкви з розповідей о. Івана з підпільної семінарії у Дорі, побувала у домах милосердя сестер Воплоченого Слова і повечеряла у їхньому Новіціаті у Крихівцях. Дійсно, рух був дуже інтенсивний, але молодь залишилася задоволеною і збагаченою почутим та побаченим.

          У неділю, в останній день перебування у Бурштині, молоді люди ознайомилися з цікавими місцями м. Бурштин, взяли участь у Божественній Літургії у церкві свмч. Йосафата, відвідали спільноту “Карітас”, де познайомилися з людьми з особливими потребами, обідали у монастирі разом з членами “Молодої Просвіти”, молоддю Воплоченого Слова зі Стрия (яку минулого року приймали у Варшаві разом з бурштинцями), представниками місцевої влади.

          Гості висловили вдячність господарям за гостинність, обмінялися подарунками, а також підтвердили своє бажання продовжити започатковану дружбу і надалі.

          Батько однієї з дівчат, п. Марцін Пжеціжевский, журналіст Католицької інформаційної агенції зі значним досвідом праці, сказав, що вважає себе великим прихильником Греко-Католицької Церкви, дуже шанує її мучеників і вважає Україну найважливішим місцем у світі на сьогоднішній день, адже саме тут іде відстоювання християнських цінностей, на яких була заснована Європа.

          Ми дякуємо Богові та святому Папі Івану-Павлу ІІ, який започаткував Світові зустрічі молоді, за такі плоди. Нехай ця дружба між польською та українською молоддю укріпляється надалі і буде прикладом тих справжніх християнських відносин, які так потрібні сучасному світу.

          Сестри Чернечої родини Воплоченого Слова, Бурштин

          Читай також

        • Послання до молоді з нагоди 5-ї річниці Апостольського напоумлення «Christus vivit»
        • «Прийди і подивися». 40 учасників із усієї України розпочали формаційне навчання
        • Єпископи УГКЦ у США запрошують на Всеамериканську Молодіжну Прощу
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.