“МАПа” допомагає будувати діалоги з молоддю

Читай також

  • Послання до молоді з нагоди 5-ї річниці Апостольського напоумлення «Christus vivit»
  • «Прийди і подивися». 40 учасників із усієї України розпочали формаційне навчання
  • Єпископи УГКЦ у США запрошують на Всеамериканську Молодіжну Прощу
        • “МАПа” допомагає будувати діалоги з молоддю

          Допомогти священикам зрозуміти сучасну молодь, її потреби, допомогти в особистісному становленні та зростанні — з такою метою Патріарша комісія у справах молоді УГКЦ, із ініціативи її голови о. Ростислава Пендюка, провадить навчальний курс для священників „МАПа“ — молодіжний апостолят парафії.

          Курс має дві складові: річне інтенсивне навчання для 20-25 священиків зі всієї України та виїзні зустрічі зі священиками безпосередньо в осередках єпархій та екзархатів УГКЦ.

          25-26 вересня така виїзна зустріч відбулася у Чорткові, в єпархіальному управлінні Бучацької єпархії. Її провів особисто голова Патріаршої комісії у справах молоді. Попередньо таку зустріч проводили також зі священиками Донецького екзархату в Запоріжжі. Впродовж жовтня та листопаду схожі навчання відбуватимуться в інших осередках УГКЦ.

           

          Головне завдання проекту — допомогти священикам легше знаходити підхід до молоді та використовувати сучасні технології та засоби комунікації з користю для цього діалогу. Адже саме зараз, як ніколи раніше, необхідно шукати нові шляхи до порозуміння.

          Адже раніше батьки знали, що чекає їхніх дітей у майбутньому і старалися їх підготувати до цього — виховати, дати відповідну освіту. І визначальну роль у цьому процесі мав саме особистий досвід тата й мами, бо їхні поради були “на вагу золота”. А зараз часто молодь, „озброєна“ інтернетом, переконана, що розумніша за них і, відповідно, авторитет та вплив батьків значно менший.

          Це ж стосується і священиків та християнства в цілому. Якщо кільканадцять років тому слова священика були законом для всіх, то тепер чимало молодих людей мають власне бачення на релігію. Нерідко з’являються подружжя, які, охрестивши дитину, одразу пов’язують на зап’ястя червону нитку-оберіг, або через тривалий плач малюка йдуть „зливати віск“. Нівелюються кордони добра і зла.

          Основний месидж зустрічі: не можна сказати однозначно, що інтернет — добрий чи поганий, бо в ньому є і те, і те. Він просто є. Так і про сучасну молодь  — не хороша чи погана, а інша, ніж молодь десять років тому. І це потрібно прийняти та підібрати інші методи та способи достукатися до неї. Як батькам, так і священикам.

          За матеріалами Паломницький центр “Галилея”

          Читай також

        • Послання до молоді з нагоди 5-ї річниці Апостольського напоумлення «Christus vivit»
        • «Прийди і подивися». 40 учасників із усієї України розпочали формаційне навчання
        • Єпископи УГКЦ у США запрошують на Всеамериканську Молодіжну Прощу
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.