Папа Франциск закликав “розділити подорож” біженців і мігрантів

Читай також

  • «Українці знають свою історію і не можуть капітулювати», — Апостольський Нунцій в Україні
  • Глава УГКЦ у Нью-Йорку: «Одне скажу від народу з України: нікому й на гадку не спадає здатися»
  •  У Львові презентували книгу Глави УГКЦ «Бог не покинув Україну»
        • Папа Франциск закликав “розділити подорож” біженців і мігрантів

          Папа Франциск закликав увесь світ підтримати біженців і мігрантів, розділити з ними подорож до кращих умов життя. Ватикан розпочав всесвітню кампанію Share the Journey (Розділи подорож“) на підтримку мігрантів. Україна теж приєдналась до цієї кампанії, щоб підтримати внутрішньо переміщених осіб зі Сходу України, почути їхні історії. Кампанію координує „Карітас України“.

          Всесвітня кампанія Share the Journey триватиме до вересня 2019 року. Її учасниками буде 145 християнських організацій у всьому світі. Головне завдання кампанії — спонукати говорити про права мігрантів та впливати на суспільний дискурс щодо їх інтеграції, тобто пояснить причини зміни місця проживання, внутрішні переживання людей, допомогти перебороти страхи, пов’язані з налагодженням нових соціальних зв’язків.

          В нас, в Україні, четвертий рік триває гуманітарна криза, зумовлена війною на Сході країни. На нинішній день, за даними Міністерства соціальної політики України, 1 591 670 осіб офіційно зареєстровані як внутрішні переселенці, з них, за даними UNICEF, 225 886 — діти. Ідея Share the Journey в тому, щоб почути цих людей, дати їм можливість описати виклики, які вони долали, свої почуття під час переїзду в нове місто та інтеграцію у громаду.

          Приєднатись до кампанії можуть усі охочі. Особливо чекають на людей, які мають міграційний досвід і можуть про нього розповісти. У різних містах України організації Карітасу втілюватимуть різні інтеграційні заходи: спільні молитви, дискусійні клуби, трапези та обговорення, перегляди кінофільмів, майстер-класи, мистецькі заходи, міські толоки, благодійні ярмарки тощо. Так створюватимуть простір, де внутрішньо переміщені люди могли б вільно взаємодіяти з  громадами, почуваючись невимушено, захищено, у спільноті.

          Читай також

        • «Українці знають свою історію і не можуть капітулювати», — Апостольський Нунцій в Україні
        • Глава УГКЦ у Нью-Йорку: «Одне скажу від народу з України: нікому й на гадку не спадає здатися»
        •  У Львові презентували книгу Глави УГКЦ «Бог не покинув Україну»
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Коментарі

              • На додаток http://catholicnews.org.ua/u-polshchi-vidmovlyayutsya-priymati-migrantiv-musulman

              • Все-таки недарма за радянських часів образ єзуїта ототожнювався із витончено хитрою і лукавою людиною. Замість дати можливість людям жити на своїй Батьківщині, в своїй культурі і залишити їх у спокої, а лише правдиво їх євангелізувати, їх натомість сотнями тисяч переселяють у так званий “європейський рай”, багатих спонукаючи продавати власні маєтки і ресторани, а бідним підкидаючи гроші на переїзд. І переселяють переважно чоловіків призивного віку. Зрозуміло, що таким чином готується до здійснення пророцтво Мт.24:7, але ж правдивий пастир мав би це розуміти. А біженці зі Сходу України нехай беруть зброю до рук і захищають свої домівки від таких же москалів, нічого у Львові атмосферу псувати, корки створювати і нерухомість скуповувати. Інакше і тут буде здійснюватися те пророцтво, бо скільки москаля салом не годуй, він все одно українцем не стане.