Знайшли справжню могилу Миколая Чудотворця

Читай також

        Знайшли справжню могилу Миколая Чудотворця

        Турецькі археологи знайшли в церкві святого Миколая в місті Демре (Анталія) могилу, яка, на їхню думку, може належати Миколаю Чудотворцю, повідомляє видання Daily Sabah.

        Миколай Чудотворець є найбільш шанованим святим Східних Церков. Згідно з житієм, він був похований в Мирах Лікійських, які знаходилися на місці сучасного міста Демре. У 1087 році купці з італійського міста Барі викрали останки святого і перенесли їх в своє місто. Однак турецькі археологи заявляють, що барійці переплутали поховання, вилучивши кістки з могили одного з священиків.

        Вчені натрапили на могилу з похованим в ній тілом, проводячи цифровий аналіз храмової підлоги. «Ми вважаємо, що цей храм взагалі ніколи не ушкоджувався, тому дістатися до гробниці досить складно, так як на підлозі є мозаїка», – стверджує начальник Управління монумента Анталії Кеміл Карабан.

        Він зазначив, що археологи вивчили всі дані по останках Миколая Чудотворця з 1942 по 1966 роки і з’ясували, що церква в Демре була спалена, а потім реконструйована.

        В даний час археологи шукають спосіб проникнути до гробниці так, щоб не завдати шкоди мозаїці. Вчені ставлять під сумнів справжність гробниці, яка зберігається в самому храмі і яка, як вважають віруючі, належить святителю.

         

        Джерело: catholicnews.

        Читай також

          Оціни

          How useful was this post?

          Click on a star to rate it!

          Average rating 0 / 5. Vote count: 0

          No votes so far! Be the first to rate this post.