Ікону Зарваницької Богородиці коронують у Ватикані

Читай також

  • Художник за допомогою ШІ відтворив обличчя Діви Марії
  • Рука Богородиці у деяких іконах має прихований сенс
  • Похвала Богородиці 17. Літургія за участю неба і землі
        • Ікону Зарваницької Богородиці коронують у Ватикані

          Чудотворну, знану і шановану  ікону Зарваницької Божої Матері 15 жовтня коронує Папа Франциск на урочистій Літургії у Римі.

          Понтифік благословить корони, якими оздоблять ікону, і це вкотре підтвердить чудодійну здатність цього сакрального полотна. Варто зазначити, що коронуватимуть копію, а оригінал було короновано 150 років тому і зробив це Святіший Отець Пій IX.

          Зважаючи на цю визначну подію, що відбудеться у Ватикані за кілька днів, Зарваницьку ікону (копію), що вже прославилася чудами, протягом кількох місяців відновлювали у Червонограді. В 1922 році її написав знаний у наших краях митець Петро Холодний. За радянської влади, у часи підпілля УГКЦ, її підпільно зберігали у приватному помешканні с. Зарваниця. За ці роки святиня дуже зруйнувалась. Тож після Всеукраїнської прощі в Зарваниці цьогоріч ікону Матері Божої Зарваницької відреставрували.

          Довідка:

          Зарваниця є одним із найдавніших чудотворних місць України. Історія починається з 1240 року. Тоді монах з Києва, рятуючись від навали хана Батия, втікав на Західну Україну. Виснажений чернець заснув на березі Стрипи. Уві сні він побачив Матір Божу, прокинувшись, він побачив перед собою ікону Божої Матері з Ісусом, яка височіла над джерелом. Монах, помолившись, обмив свої рани джерельною водою – і вмить одужав. А місце, де «зарвав його сон», назвав Зарваницею. Згодом біля джерела було збудовано дерев’яну капличку, в якій зберігалася чудотворна ікона. Зараз на її місці стоїть Каплиця об’явлення Матері Божої.

          За матеріалами: catholicnews

          Читай також

        • Художник за допомогою ШІ відтворив обличчя Діви Марії
        • Рука Богородиці у деяких іконах має прихований сенс
        • Похвала Богородиці 17. Літургія за участю неба і землі
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.