Церква закликає не спалювати листя

Читай також

  • Про екологію, боротьбу з голодом та інформаційну гігієну говорили на події проєкту #СпоЖити в Чернівцях
  • Проєкт #СпоЖити навчатиме про культуру формування екологічного мислення і споживання
  • #СпоЖити у Чернівцях: програма події та спікери
        • Церква закликає не спалювати листя

          23 жовтня 2017 року в УГКЦ оприлюднили звернення з приводу спалення залишків рослинності.

          Цей лист підписав Владика Володимир Війтишин, очільник Івано-Франківської Архиєпархії УГКЦ, а розповсюдили в Екологічному бюро, яке діє в Українській Греко-Католицькій Церкві.

          З великим занепокоєнням спостерігаємо, як наші села та міста огортає ядучий дим від спалювання залишків рослинності й опалого листя. В атмосферу викидаються всі хімічні елементи, які накопичуються у рослинах під час вегетації (наприклад, вихлопні гази автотранспорту чи отрутохімікати, які використовують для захисту від шкідників).

          Вдихаючи цей токсичний дим, ми наражаємо своє здоров’я, а навіть і життя, на небезпеку. Особливо вразливими є діти, котрі першими стають жертвами цієї самогубної практики, а також байдужості тих, хто мовчазно споглядає такі дії.

          Церква не може мовчати, особливо якщо йдеться про важкий гріх проти життя. У цьому сенсі апелюємо передусім до відповідальних у владі та державних природоохоронних органах з проханням захистити право громадян на здоров’я та чисте довкілля.

          Звертаємось до всіх служб, які дбають про чистоту довкілля із закликом не спалювати листя та залишки рослинності, тим самим оберігаючи здоров’я та життя людей, серед яких є також і наші діти, рідні, близькі та знайомі.

          Висловлюємо прохання до органів місцевого самоврядування, до міських, сільських та селищних голів уживати всіх необхідних заходів з метою захисту людей та природи від підпалів залишків рослинності та сміття.

          В особливий спосіб апелюємо до християнської свідомості усіх віруючих людей. Ми покликані берегти життя – безцінний дар нашого Творця і відповідально управляти дарами природи. Тож мусимо припинити цю згубну практику та жити відповідно до Божого закону.

          Більше про екологічні ініціативи Церкви можна почитати на сайті Екологічного Бюро УГКЦ, а також на сторінці молодіжної Соціальної ініціативи УГКЦ “Хтось не зробить”.

          Читай також

        • Про екологію, боротьбу з голодом та інформаційну гігієну говорили на події проєкту #СпоЖити в Чернівцях
        • Проєкт #СпоЖити навчатиме про культуру формування екологічного мислення і споживання
        • #СпоЖити у Чернівцях: програма події та спікери
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.