Молодь з півдня України з’їхалася в Одесу на змагання “Що? Де? Коли?”

Читай також

  • Послання до молоді з нагоди 5-ї річниці Апостольського напоумлення «Christus vivit»
  • «Прийди і подивися». 40 учасників із усієї України розпочали формаційне навчання
  • Єпископи УГКЦ у США запрошують на Всеамериканську Молодіжну Прощу
        • Молодь з півдня України з’їхалася в Одесу на змагання “Що? Де? Коли?”
          28 жовтня в Одесі відбулася гра «Що? Де? Коли?» на тему «Чеснота чи гріх?» серед дітей та молоді з Одеського екзархату УГКЦ.

          У грі взяли участь чотири команди молодшої категорії (діти віком від 10 до 13 років), а також три команди старшої категорії (віком від 14 до 17 років). У цілому на змаганнях були 42 дитини і 30 дорослих, з Херсонщини, Миколаївщини, Одещини.

          День розпочався з Літургії, тоді – швидкий сніданок, після якого учасники перемістилися у конференц-зал одного офісного центру, де відбулася сама гра.

          Суддями були троє осіб: о. Роман Мірчук, Наталія Матвіїв та Олена Буткова, ведучою – с. Марія Уповання, Чернечої родини Воплоченого Слова (ВС). Усі вони розсудливо та об’єктивно вели змагання.

          Час минув швидко, непомітно і весело. Усі гравці були добре обізнані щодо основних чеснот та гріхів людини, склали гідну конкуренцію своїм суперникам.

          У молодшій категорії у досить напруженій боротьбі перемогла команда «Тавор» з парафії Преображення ГНІХ з смт Іванівка (Херсонський деканат), яка готувалася під керівництвом п. Орисі Кашуби. Ця команда відзначилася глибокими знаннями та влучними відповідями. Вони вміло роздумували над відповідями та зважували всі варіанти.

          Друге місце зайняла команда з Одеси «Божа потіха», із парафії Святого апостола Андрія Первозванного та Вознесіння Господнього з м. Одеса, яку готували с. Марія від Дитятка Ісуса, ВС, та с. Стефанія Коваленко, ССНДМ. Цю команду можна охарактеризувати як таку, що давала найбільш чіткі відповіді на запитання та її учасникам властивий високий ентузіазм.

          Третє і четверте місця отримали: команда «Миколайчики» парафії Покрови Пресвятої Богородиці із м. Миколаїв, яку готував о. Тарас Павлюс разом із катехиткою  п. Любов Сімачовою та команда «Б.О.С. (Богом осяяні серця)» парафії Різдва Пресвятої Богородиці з смт Зеленівка, котру готував о. Ігор Макар, п. Марія Макар та п. Альона Немодрук. Ці команди характеризувалися спритністю та швидкістю надання відповідей та знаннями притч із Біблії.

          У старшій категорії перемогла команда «Діти Божі» парафії Мучеників Макавейських із м. Берислав, що на Херсонщині, яка готувалася під керівництвом о. Олександра Більського. Ця команда відзначилася лаконічними та чіткими відповідями. Із мізерним відривом друге місце посіла команда «Діти Марії» парафії Покрови Пресвятої Богородиці з м. Скадовськ, яку готував о. Андрій Карпінець, ЗВС. Вищевказана команда в першому турі надала найбільш правильні та повні відповіді. Та як говорить о. Роман Мірчук: «найбільш завидне місце» зайняла команда «Лицарі Христа» парафії Святого апостола Андрія Первозванного і Вознесіння Господнього з м. Одеса, яку готували с. Марія від Дитятка Ісуса й с. Стефанія Коваленко. Ця команда характеризувалася високим позитивізмом та життєрадісністю.

          Із завершальним словом до дітей звернувся головний суддя, о. Роман Мірчук. Він наголосив, що дітки великі молодці, оскільки вони знайшли час і бажання, щоб підготуватися до гри та гідно виступити. Також о. Роман зробив вікторину для батьків, задавши їм декілька питань, пов’язаних із темою та зробив висновок, що батьки теж могли б змагатися.

          Після цього відбулося вручення кубків й подарунків переможцям та учасникам гри. Смачно пообідавши, діти з великим піднесенням та вдячністю повернулися додому.

          Дякуємо Богові за проведену гру та всі учасникам, організаторам, катехитам і священикам за активну участь і радісний дух.

          Наталя Матвіїв, Олена Буткова

          За матеріалами: ugcc.od.ua

          Читай також

        • Послання до молоді з нагоди 5-ї річниці Апостольського напоумлення «Christus vivit»
        • «Прийди і подивися». 40 учасників із усієї України розпочали формаційне навчання
        • Єпископи УГКЦ у США запрошують на Всеамериканську Молодіжну Прощу
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.