Стартує чергова хвиля акції «Посади дерево миру»

Читай також

  • Про екологію, боротьбу з голодом та інформаційну гігієну говорили на події проєкту #СпоЖити в Чернівцях
  • Проєкт #СпоЖити навчатиме про культуру формування екологічного мислення і споживання
  • #СпоЖити у Чернівцях: програма події та спікери
        • Стартує чергова хвиля акції «Посади дерево миру»

          Центральна акція в рамках соціально-екологічної ініціативи «Посади дерево миру» відбудеться цьогоріч у прифронтовій зоні, у місті Бахмут

          Напередодні Всесвітнього дня захисту довкілля від війни, який відзначається 6 листопада, Бюро УГКЦ з питань екології за підтримки Мінприроди України розпочинає чергову хвилю Всеукраїнської акції «Посади дерево миру».

          Акцію ініціювала Українська Греко-Католицька Церква з метою привернення уваги суспільства до страждань Божого створіння від війни, яка вже четвертий рік точиться  в нашій державі.

          Мета акції – привернути увагу громадськості до катастрофічних соціально-екологічних наслідків війни на Сході країни, ліквідувати збитки,  завдані  природним ресурсам України, пом’якшити страждання створіння, загоїти рани довкілля і передусім захистити саму людину, яка є невід’ємною частиною створеного Богом світу.

          Ключовим завданням ініціативи є не лише відновлення довкілля, але й плекання «духовних дерев» – тих внутрішніх змін у людських серцях та свідомості, які починаються з відновлення миру людини з Богом, втіленням якого стає новий стиль життя та поведінка, яких так спрагло очікує все Боже створіння – природа.

          Центральна акція в рамках соціально-екологічної ініціативи «Посади дерево миру» відбудеться цьогоріч у прифронтовій зоні, у місті Бахмут,  за участі міністра екології та природних ресурсів України Остапа Семерака, керівника Департаменту військового капеланства Патріаршої Курії УГКЦ Владики Михаїла Колтуна, керівника Бюро УГКЦ з питань екології Володимира Шеремети.

          На регіональному рівні ініціатива «Посади дерево миру» координується єпархіальними (екзархальними) референтами Бюро УГКЦ з питань екології.

          Організатори запрошують всіх охочих підтримати ініціативу «Посади дерево миру» і висадити власне дерево миру в містах та селах.

          Молодь м. Скадовськ на акції “Посади дерево миру”, весна 2017

          Довідка

          Екологічна акція «Посади дерево миру» стартувала  в Україні 2016 року за ініціативи Української Греко-Католицької Церкви та була підтримана Мінприроди. До неї долучилися більше 100 міст  і сіл  по всій території України, де були висаджені фруктові та хвойні Алеї Миру. До акції також  приєдналися національні природні парки та заповідники, місцеві органи влади та представники Української православної церкви Київського патріархату та Духовне управління мусульман України.

          Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

          Читай також

        • Про екологію, боротьбу з голодом та інформаційну гігієну говорили на події проєкту #СпоЖити в Чернівцях
        • Проєкт #СпоЖити навчатиме про культуру формування екологічного мислення і споживання
        • #СпоЖити у Чернівцях: програма події та спікери
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.