Студентська молодь Києва провела курси аніматорів у Запоріжжі

Читай також

  • Послання до молоді з нагоди 5-ї річниці Апостольського напоумлення «Christus vivit»
  • Триває набір на річну сертифікатну програму ФБФ УКУ «Християнська традиція для сучасного світу»
  • «Прийди і подивися». 40 учасників із усієї України розпочали формаційне навчання
        • Студентська молодь Києва провела курси аніматорів у Запоріжжі

          У суботу, 28 жовтня  у Запоріжжі на базі «Карітас-Запоріжжя» та при монастирі сестер Василіянок відбулася перша тренінгова зустріч “Курси Аніматорів” для молоді південно-східної України. учасниками заходу були підлітки та молодь не лише із самого Запоріжжя, але також із інших міст – Мелітополя, Дніпра, Кам’янського, Лазурного та Снігурівки.

          Напевно, їдучи сюди, ніхто до кінця не знав, що їх очікує. Це був новий досвід не лише для учасників, а й для організаторів – студентської молоді Центру Академічного Душпастирства КА УГКЦ. Дівчата і хлопці виявили бажання дізнатись більше про те, що потрібно знати і вміти християнському аніматору. Для них ця тема дещо знайома, адже більшість була на літніх таборах. А тепер захотіли перейняти досвід, щоб служити іншим.

          Відкритість, щирість та цікавість підлітків і молоді глибоко вразила організаторів тренінгової програми. зрештою, прагнучи надихнути учасників, київська молодь і сама отримала багато натхнення!

          Зустріч відвідав владика Степан Меньок. Він благословив курси, послухав кілька лекцій, а також мав проповідь до учасників під час спільної Божественної Літургії. Владика розповів про покликання, зокрема поділився власною історію, а також роздумував про покликання сучасної молоді, вболіваючи, щоб вона використала час свого духовного формування з користю. Адже тепер є набагато більше можливостей для розвитку в духовному житті.

          Перші лекції ознайомили учасників, хто такий «аніматор» і що означає бути ним, багато цікавого про життям покровителя молоді – святого Івана Боско, а з «ігрології», дізнавались про виховні аспекти ігор та поняттям великої гри. Мали  також практичні заняття – ігри, банси, велику гру, гуртки, і навіть театральну постановку, яку, в костюмах та гримі, зробили самостійно!

          Це був час радості, нових знайомств, дружби та… погляду в майбутнє. Велика вдячність учасникам за те, що розпочали цю мандрівку! А також тим, хто в різних сферах подбав про реальність та звершення цієї “мрії”! Далі обов’язково буде… :)

           

          Читай також

        • Послання до молоді з нагоди 5-ї річниці Апостольського напоумлення «Christus vivit»
        • Триває набір на річну сертифікатну програму ФБФ УКУ «Християнська традиція для сучасного світу»
        • «Прийди і подивися». 40 учасників із усієї України розпочали формаційне навчання
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.