Папа проти мобілок без потреби

Читай також

  • Дикастерія віровчення про «серйозні порушення» проти людської гідності
  • ВПЛИВ НА ПАПУ РИМСЬКОГО. ДУХОВНИЙ ВИМІР ВОЇНА. ЗЛОВТІХА. ЗНАМЕННЯ. НА ВСЕ ВОЛЯ БОЖА? | Жовті Кеди
  • Посол України у Ватикані: Потрібно відкривати нові фронти, а не білий прапор піднімати
        • Папа проти мобілок без потреби

          Що означає, коли священик на Літургії каже: «Вгору піднесім серця»? «Він не каже: “Вгору наші мобілки, щоб сфотографувати”.

          Папа Франциск під час загальної аудієнції в середу, 8 листопада 2017 р., розпочав новий цикл повчань, покликаний зосередити погляд на тому, що є “серцем” Церкви, тобто, на Пресвятій Євхаристії. А це тому, що, за його словами,«для нас, християн, фундаментальним є добре зрозуміти цінність та значення Літургії, щоб якнайповніше переживати наші стосунки з Богом.

          «Пресвята Євхаристія – це чудесна подія, в якій уприсутнюється Ісус Христос, наше життя. Брати участь у Святій Месі означає ще раз переживати страсті та відкупительну Господню смерть. Це богоявлення: Господь уприсутнюється на престолі, щоб бути принесеним в жертву Отцеві за спасіння світу. Там Господь є присутній з нами», – наголосив Папа, звертаючи увагу на те, що ми, натомість, будучи на Євхаристійному богослуженні, часто займаємося чи думаємо про щось стороннє.

          Тому варто замислитися про свою поведінку під час Служби Божої, каже Папа, чи пам’ятаємо ми про те, що брати в ній участь означає «наново переживати Господні страсті та смерть».

          «Спробуймо поставити собі кілька простих запитань. Наприклад, чому на початку Літургії робимо знак святого хреста та акт покаяння?» – вів далі Святіший Отець, звернувши увагу також і на те, що слід навчати дітей правильно та гідно робити знак святого хреста, бо це є нагадуванням про те, що ми відкуплені Господнім хрестом. Інші запитання, на які шукатимуться відповіді під час цих катехиз, наступні: чому на Службі Божій є читання з Святого Письма? Що означає, коли священик каже: «Вгору піднесім серця»?

          «Він не каже: “Вгору наші мобілки, щоб сфотографувати”. Ні, це негоже, – мовив Папа. – І скажу, що мене дуже засмучує, коли служу тут, на площі чи в базиліці, бачити піднесені численні мобілки, і то не лише вірних, але й у священиків і навіть – єпископів. На милість Божу! Свята Меса Свята Меса – це не театральне дійство це не театральне дійство. Це участь у Господніх страстях і воскресінні!».

          За матеріалами Радіо Ватикану

          Читай також

        • Дикастерія віровчення про «серйозні порушення» проти людської гідності
        • ВПЛИВ НА ПАПУ РИМСЬКОГО. ДУХОВНИЙ ВИМІР ВОЇНА. ЗЛОВТІХА. ЗНАМЕННЯ. НА ВСЕ ВОЛЯ БОЖА? | Жовті Кеди
        • Посол України у Ватикані: Потрібно відкривати нові фронти, а не білий прапор піднімати
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.