Київська молодь нагодує 100 потребуючих у Всесвітній день убогих

Читай також

  • На війні образ Бога, віри, себе в церкві розхитується і розвалюється як пазл — його потрібно допомогти перебудувати, — психолог-богослов Максим Вербельчук
  • Стій зі мною. Нас буде Десять і ми будемо з Богом
  • У Кропивницькому діє проєкт, що підтримує сім’ї у кризі 
        • Київська молодь нагодує 100 потребуючих у Всесвітній день убогих

          19 листопада 2017 року буде Святкова молитва і вечеря молоді з нужденними міста Києва.

          Молодь з київської Спільноти святого Егідія запрошує долучитися до організації і святкування першого Всесвітнього дня убогих. Цей день відзначається повсюдно у відповідь на заклик Папи Франциска. Організатори очікують майже сто людей з вулиці і літніх людей з будинків престарілих. Святкування, яке очолить римо-католицький єпископ Віталій Кривицький, відбуватиметься в Інституті релігійних наук ім. Томи Аквінського.

          Напередодні, 17 листопада о 19.00, відбудеться організаційна зустріч для волонтерів.

          Як зазначають організатори, кожен, навіть поза Києвом, може допомогти. Як саме?

          Контактний телефон організаторів: 067 502 8589

          Довідка

          “Не любімо словом, лише ділом”. Цим закликом починається Послання Папи Франциска на перший Всесвітній день убогих, який він встановив минулого року, закінчуючи Ювілей Милосердя.

          Вперше День убогих буде відзначатись 19 листопада 2017 року.

          У посланні про перший Всесвітній день убогих, оприлюдненому в червні 2017 року, Папа Франциск написав, що «слід в усій Церкві відзначати Всесвітній день убогих, і проводити це відзначення в неділю, яка випереджує Урочистість Господа Нашого Ісуса Христа, Царя Всесвіту, “Який ототожнив Себе з найменшими та бідними й судитиме нас на основі діл милосердя”.

          “Це буде день, який допоможе громаді й кожному охрещеному замислитися над тим, як бідність лежить у серці Євангелія та над тим, що доки Лазар лежатиме при дверях нашого дому, доти не будуть можливими ні справедливість, ні суспільний мир. Цей день також буде справжньою формою нової євангелізації для оновлення обличчя Церкви в її постійному душпастирському наверненні задля того, щоб бути свідком милосердя” (ММ 21).

          В перший в історії Церкви Всесвітній день убогих Папа Франциск очолить урочисту Святу Месу в базиліці Святого Петра у Ватикані, в якій братимуть участь убогі та волонтери, які ними опікуються. Після богослуження Святіший Отець запросить на обід 500 знедолених.

          А в навечір’я в базиліці Святого Лаврентія поза мурами буде відправлене молитовне чування, зосереджене на постаті святого Лаврентія, який називав бідних «скарбом Церкви» і загтнув мученицькою смертю, даючи свідчення милосердному служінню.

          Папа Франциск сподівається, що Всесвітній день убогого стане для всієї Церкви сильним закликом, щоб усвідомити, що убогі не є проблемою – вони є ресурсом, з якого ми можемо зачерпнути суть Євангелія і впровадити в життя, наслідуючи убогого Ісуса.

          Папа закликає принаймні цього дня відчинити двері своїх домівок для бідних.

          Повідомив Юрій Ліфансе

          Фото: Спільнота святого Егідія

          Читай також

        • На війні образ Бога, віри, себе в церкві розхитується і розвалюється як пазл — його потрібно допомогти перебудувати, — психолог-богослов Максим Вербельчук
        • Стій зі мною. Нас буде Десять і ми будемо з Богом
        • У Кропивницькому діє проєкт, що підтримує сім’ї у кризі 
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.