Good Bread From Good People — тут люди передовсім

Читай також

  • Львівських медиків навчали безбар’єрної комунікації
        • Good Bread From Good People — тут люди передовсім

          Допомогти і дати надію тим, на кого дивляться скоса, кого вважають не такими як інші — крок, до якого, на жаль, готові не так часто і далеко не всі. 21-річний киянин Владислав Малащенко відкрив пекарню Good Bread From Good People, де працює восьмеро людей з різними формами інтелектуальних порушень. Він вирішив довести, що люди з таким типом інвалідності можуть багато, що вони чесніші, уважніші до деталей, акуратні й часто мають різноманітні таланти.

          — Минулоріч у грудні минулого року я раптом усвідомив, що, вийшовши в світ після училищ та інтернатів, хлопці з аутизмом, синдромом Дауна або затримкою інтелектуального розвитку, не знають, що робити далі, де себе реалізувати. Вони нікому не потрібні, на роботу їх не беруть. Ми майже не зустрічаємо їх в повсякденному житті, бо вони постійно перебувають вдома, — розповів Владислав.

          Задум створити власну пекарню виник після проб себе в інших професіях. Хлопець виграв грант для відкриття пекарні у бізнес-школі Startup Ukraine.

          Фішкою пекарні Good Bread From Good People є восьмеро співробітників та смачний кілограмовий банановий кекс.

          Координує всю роботу мама одного з наших підопічних – Оксана. Вона не професійний пекар, але зате чудово розуміє, як спілкуватися з хлопцями.

          — Моя пекарня надає людям можливість допомогти іншим, і вони роблять це, купуючи наші кекси. Наша місія — працевлаштовувати людей з інвалідністю та змінювати ставлення до них, — додав Владислав.

          Поки що не завжди вдається налагодити продаж для компаній та корпоративних клієнтів. Більшість купує у роздріб —по 2 чи 3 кекси. Доставка безкоштовна, тож пекарня майже нічого не заробляє.

          Владислав мріє, щоб компанія досягла національного масштабу.

          —Ми вже продаємо франшизу, скоро відкриємося в Рівному і Харкові. Моя мета — створити сто тисяч робочих місць по всій Україні. Хоча людей з ментальної інвалідністю набагато більше. Лише Оболонському районі Києва живуть 20 тисяч людей з інтелектуальними порушеннями. Планую відкрити в столиці кафе на 170 місць, де працюватимуть близько 30 осіб. Таким чином хочу познайомити два світи людей і показати, що люди з інтелектуальними порушеннями гідні більшого і здатні бути повноцінними членами суспільства, — наголосив Владислав Малащенко.

          Замовити смаколики можна навіть через інтернет на сторінці Good Bread from Good People

          За матеріалами Національна Асамблея людей з інвалідністю

          Читай також

        • Львівських медиків навчали безбар’єрної комунікації
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.