Студенти УКУ виграли $20,000 на міжнародному конкурсі інновацій

Читай також

  • Триває набір на річну сертифікатну програму ФБФ УКУ «Християнська традиція для сучасного світу»
  • Передвеликодні реколекції для студентської молоді
  •  У Львові презентували книгу Глави УГКЦ «Бог не покинув Україну»
        • Студенти УКУ виграли $20,000 на міжнародному конкурсі інновацій

          Команда студентів програми Data Science перемогла у  змаганні 2017 Queen’s International Innovation Challenge.

          Четверо студентів магістерської програми з наук про дані (MS in Computer Science withspecialization in Data Science) Українського Католицького Університету перемогли у фіналі міжнародного конкурсу 2017 Queen‘s International Innovation Challenge, що відбувся 24 листопада в Торонто.

          У складі команди «Seat & Eat» – студенти Орест Купин, Олег Підгірняк, Маркіян Костів та Борис Ольшанецький. Переможці отримали нагоду представити свій проект на міжнародній арені та грошову винагороду сумою $20,000.

          У фіналі змагання взяли участь 9 країн: Австралія, Англія, Бразилія, Індія, Канада, Португалія, США, Угорщина та Україна.

          Команда магістрантів УКУ «Seat & Eat» розробила проект «Crop Saver: застосування штучного інтелекту для визначення хвороб рослин» («Crop Saver: AI for Plant Disease Recognition»). Завдяки  проекту студентів УКУ можна виявити захворювання посівів на ранніх стадіях.

          Про проект

          Українська команда досліджувала проблему втрати їжі через уражені хворобами рослини. Завдяки платформі, яку розробили «Seat & Eat», фермери матимуть змогу отримувати інформацію про стан поля, бачити зони ураження культур, дані стану ґрунтів та навіть рекомендації щодо оптимальних заходів для збільшення урожаю.

          Орест Купин, магістрант програми з наук про дані (MS in Computer Science with specialization in Data Science) УКУ, зазначає,  що команда розробила платформу, яка збирає, аналізує та візуалізує дані з сільськогосподарських дронів. Над першим прототипом цієї платформи та презентацією працювали майже місяць.

          «Ми моделювали таку ситуацію: ви сидите у зручному кріслі та керуєте своїми полями за допомогою планшету. Дрон облітає поле, розпізнає, що частина рослин уражена, та надсилає дані на планшет. Ви одразу бачите рекомендації як вирішити цю проблему, можете змоделювати прогнозовані наслідки поширення хвороби та втрати. Обираєте оптимальний час та дату оприскування ураженої частини фунгіцидами (система це пропонує також на основі даних про вологість, погоду тощо) та «відправляєте» дрон на оприскування. Така система допоможе фермерам зберегти урожай, зменшити втрати та зекономити час», – ділиться деталями Орест.

          Роботу із проектом українські студенти почали під час курсу «Вступ до науки про дані» («Introduction to Data Science»), що є одним із курсів магістерської програми з наук про дані (MS in Computer Science with specialization in Data Science) УКУ. Курс викладає Олександр Романко, професор УКУ та Університету Торонто, старший науковий аналітик IBM.

          Олександр Романко, професор УКУ та Університету Торонто, старший науковий аналітик IBM: «Під час свого курсу я допомагаю магістрантам та показую можливості сфери і мене як викладача тішить, що команда «Seat & Eat» скористалась цим. Їх проект є вдалим, адже він практичний та використовує багато алгоритмів аналізу даних. Та найважливіше, що його можна перетворити на стартап і виготовити продукт. За допомогою цієї перемоги ми хочемо створити нові можливості та популяризувати обмін для стажування українських та канадських студентів в університетах та компаніях».

          Про конкурс

          Поїздку студетів на Queen’s International Innovation Challenge підтримали Український католицький університет та компанії «Елекс» (ELEKS) і N-iX.

          Команди магістрантів факультету прикладних наук УКУ вже другий рік поспіль потрапляють до фіналу Queen’s International Innovation Challenge. Зокрема, Орест Купин із однокурсниками здобули 3 місце з 300 на цьому ж змаганні минулоріч завдяки проекту для банку Монреалю.

          Орест Купин, магістрант програми з наук про дані (MS in Computer Science with specialization in Data Science) УКУ, учасник «Seat & Eat»: «Мені імпонує формат конкурсу, оскільки тут потрібно не лише написати багато коду та реалізувати проект, а й представити бізнес-сторону розробки. Фінал змагання перетворюється на такий собі пітчинг стартапів, тож це ще й хороша можливість розвинути soft skills. Завдяки досвіду участі у минулорічному Queen’s International Innovation Challenge я чітко знав, у чому перевага нашої команди. Кожен з нас вже тривалий час працює програмістом, тому ми велику увагу приділяли технічній частині».

          Про магістерську програму

          Магістерську програму з наук про дані  УКУ (MS in Computer Science with specialization in Data Science) відкрили у вересні 2016 року. Вона є англомовною та практично-орієнтованою. Ця магістерська програма дає якісні знання, навички в галузі програмування та аналітики даних, а також пропонує слухачам світоглядні курси та зустрічі з українськими та світовими лідерами.

          Олексій Молчановський, керівник магістерської програми з наук про дані (MS in Computer Science with specialization in Data Science) УКУ: «На нашій програмі критичним є творення можливостей для студентів. У сучасному світі університет втратив монополію на знання – навчитися технологіям Data Science можна будь-де: онлайн курси, звичайні курси від різних компаній тощо. Але творення можливостей і користання з них – це те, чим ми відрізняємося. Ми вважаємо прекрасним результатом той факт, що вже з першого набору програми студенти почали користатися з цих можливостей, а цьогоріч ми отримали такий неймовірний результат – перше місце у міжнародному конкурсі. Як на мене, то це доводить правильний вибір нашого шляху розвитку».

          За матеріалами: ucu.edu.ua

          Читай також

        • Триває набір на річну сертифікатну програму ФБФ УКУ «Християнська традиція для сучасного світу»
        • Передвеликодні реколекції для студентської молоді
        •  У Львові презентували книгу Глави УГКЦ «Бог не покинув Україну»
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.