Гарна можливість для журналістів. Творчий конкурс на Митрополичу премію

Читай також

  • Блаженніший Любомир Гузар невдовзі може стати святим. Глава УГКЦ розпочав беатифікаційний процес
  • На YouTube опубліковано аудіоверсію синодального Послання щодо війни та справедливого миру
  • Оголошуємо молитовну мобілізацію!
        • Гарна можливість для журналістів. Творчий конкурс на Митрополичу премію

          З ініціативи Архієпископа і Митрополита Івано-Франківського УГКЦ Кир Володимира (Війтишина) та у співпраці з обласною Спілкою журналістів Національної спілки журналістів України (НСЖУ) засновано щорічний творчий конкурс на Митрополичу премію серед журналістів, які звершують свою діяльність на території Івано-Франківської Митрополії УГКЦ (Івано-Франківська та Чернівецька області).

          Започатковуючи цей конкурс, який приурочено до дня проголошення і утворення Івано-Франківської Митрополії УГКЦ (13 грудня 2011 р.), Митрополит Володимир наголосив, що метою його проведення є заохочення журналістів до утвердження духовних і моральних цінностей у житті сучасної людини, сім’ї та суспільства.

          Затверджено Положення про конкурс та склад його комісії. Митрополичою премією відзначатимуть оригінальні творчі набутки журналістів, опубліковані (оприлюднені) впродовж двох останніх років у засобах масової інформації, а також ті, що вийшли окремими виданнями й утверджують високі гуманістичні ідеали, сприяють духовному становленню суспільства, показують історичні віхи розвитку Церкви, професійно та неупереджено висвітлюють питання міжконфесійної злагоди.

          Додамо, що цьогорічний конкурс проводиться у двох номінаціях: окремо для журналістів церковних і окремо для журналістів світських ЗМІ. Ухвала про визначення лауреата буде виноситись комісією таємним голосуванням та затверджуватиметься Архієпископом і Митрополитом Івано-Франківським УГКЦ. Після цього вона буде оприлюднена у засобах масової інформації області до 31 грудня поточного року. Журналістам, удостоєним премії, будуть вручені Дипломи та грошові винагороди (один переможець від церковних та один від світських ЗМІ  отримають по 5 000 гривень). Про день вручення премій буде повідомлено згодом.

          Матеріали на здобуття премії слід надіслати до 22 грудня поточного року на адресу: м. Івано-Франківськ, вул. Василіянок, 64, Архієпархіальне управління УГКЦ з поміткою «На Митрополичу премію». Для більш детального ознайомлення з умовами конкурсу пропонуємо ознайомитись із нижчеподаним «Положенням про обласний щорічний творчий конкурс на Митрополичу премію».

          Прес-служба Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ

          Положення
          про обласний щорічний творчий конкурс
          на Митрополичу премію

          1. Обласний щорічний творчий конкурс на Митрополичу премію серед журналістів (далі – конкурс), який приурочено до дня проголошення і утворення Івано-Франківської Митрополії УГКЦ (13 грудня 2011 р.), проводиться з ініціативи Архієпископа і Митрополита Івано-Франківського УГКЦ. Премією відзначаються оригінальні творчі набутки журналістів, опубліковані (оприлюднені) впродовж двох останніх років у засобах масової інформації, а також ті, що вийшли окремими виданнями й утверджують високі гуманістичні ідеали, сприяють духовному становленню суспільства, показують історичні віхи розвитку Церкви, професійно та неупереджено висвітлюють питання міжконфесійної злагоди.

          2. Висунення кандидатів на здобуття премії проводяться авторами самостійно або творчими спілками, редакціями засобів масової інформації, громадськими організаціями культурно-мистецького спрямування, навчальними закладами.

          3. На здобуття Митрополичої премії подаються:

          – заява учасника конкурсу або клопотання творчої спілки, редакції засобу масової інформації, громадської організації культурно-мистецького спрямування, навчального закладу про присудження премії з короткою характеристикою публікації (роботи) та його автора;

          – примірник публікації (роботи) на матеріальному або електронному носієві з підтвердженням його оприлюднення.

          4. Лауреатам виплачується грошова премія, розмір якої визначається щороку Архієпископом і Митрополитом Івано-Франківським УГКЦ.

          5. Матеріали на здобуття премії подаються до 22 грудня поточного року, надсилаються з поміткою «На Митрополичу премію» на адресу: м. Івано-Франківськ, вул. Василіянок, 64, Архієпархіальне управління УГКЦ.

          6. Розгляд, обговорення та оцінку матеріалів, поданих на здобуття премії, здійснює комісія. Кількісний і персональний склад комісії затверджує Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський УГКЦ.

          7. Головними критеріями визначення переможців є: творчий підхід, креативність, достовірність викладених фактів, неупередженість, об’єктивність; дотримання норм моралі та журналістської етики; участь у медіа-заходах, запропонованих організаторами.

          8. Ухвала про визначення лауреата виноситься комісією таємним голосуванням, затверджується Архієпископом і Митрополитом Івано-Франківським УГКЦ й оприлюднюється у засобах масової інформації області до 31 грудня кожного року.

          9. Журналістові, удостоєному премії, вручається Диплом «Лауреат Митрополичої премії (ім’я, прізвище)» та грошова винагорода.

          10. У разі втрати чи псування Диплома дублікат не видається.

          11. Дипломи та грошові премії вручає Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський УГКЦ.

          12. У разі відзначення Митрополичою премією колективу авторів, усім лауреатам видаються Дипломи, а грошова частина премії ділиться між ними порівну.

          Затверджено
          Архієпископ і Митрополит
          Івано-Франківський УГКЦ
          Д-р В. Війтишин
          01 грудня 2017 р. Б

          Читай також

        • Блаженніший Любомир Гузар невдовзі може стати святим. Глава УГКЦ розпочав беатифікаційний процес
        • На YouTube опубліковано аудіоверсію синодального Послання щодо війни та справедливого миру
        • Оголошуємо молитовну мобілізацію!
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.