Тезе у Львові: близько 2000 паломників з України та Європи

Читай також

  • Реєструйтеся на поїздку на Європейську зустріч молоді Taizé!
  • Тезе: наступна новорічна зустріч європейської молоді відбудеться в Любляні
  • Отець Руслан Марцішак: «Цьогоріч в Тезе було мало української молоді, та всі молитви були спрямовані в Україну»
        • Тезе у Львові:  близько 2000 паломників з України та Європи

          З 27 квітня по 1 травня 2018 р. у Львові відбудеться зустріч молодих християн, організована спільнотою Тезе (Франція). Після Вільнюса, Любляни, Печа, Риги, Бірмінгема та багатьох інших міст, цього року Львів обрано для весняної зустрічі. Зустріч стала можливою завдяки співпраці між Тезе, церквами та місцевою владою.

          Щодо приймаючих церков, спільнота Тезе отримала три благословення від:

          • Владика Ігор, Архієпископ і Митрополит Львівський, Українська Греко-Католицька Церква (УГКЦ)
          • Владика Філарет (Кучеров), Архієпископ Львівський і Галицький, Українська Православна Церква (УПЦ МП)
          • Владика Мечислав Мокшицький, Архієпископ Львівський, Римо-Католицька Церква (РКЦ)

           

          Брат Алоїс
          Пріор Спільноти Тезе

          Дорога молоде, глибоко вдячний вам за те, що ми проживемо цю першу зустріч Тезе в Україні з усіма вами, які прийняли рішення взяти участь у цьомуетапі паломництва довіри. Ви знаєте, що Україна переживає складний час. У ці дні ми усі разом пізнаємо дари українців, гостинність тих, хто нас приймає, та зустрінемось з християнськими спільнотамиміста. Ми також молитимемось за мир, зустрінемось з тими, хто досвідчив надію, та працюватимемо разом, щоб віднайти в собі цю надію.
          Наша маленька спільнота продовжує з усіма вами “паломництво довіри” на усіх континентах саме через бажання єдності; не лише єдності християн, а заради миру у всьому світі; це бажання приходить до нас від Воскреслого Христа. Тут, як і в інших частинах світув цей Великодній період віряни вітають один одного: “Христос Воскрес!” Нехай це вітання стане ще більшим живим символом нашої віри у Воскресіння.
          Щасливої зустрічі у Львові

          Високопреосвященний Владика Ігор
          Архієпископ і Митрополит Львівський,
          Українська Греко-Католицька Церква (УГКЦ)

          Дорога молоде, сердечно вітаю вас з нагоди регіональної зустріч Тезе, яка цього року проходить у нашому древньому місті Львові. Сподіваюся, що час проведений разом, стане для усіх нас доброю нагодою будувати мир у наших серцях, сім’ях та країнах. Духовний Львів відкриває для вас двері свого серця. Запрошую усіх вас пережити діяльність та глибоку присутність Бога, крізь призму нашої віри, культури та щирості гостинних львів’ян. 

          Архієпископ Львівський,
          Римсько-Католицької Церкви (РКЦ)

          Високопреосвященний Архієпископ
          Мечислав Мокшицький

          Львів був і продовжує бути містом багатьох культур та конфесій. Упродовж століть представники двох гілок ристиянства, Східного та Західного обряду, проживали поряд в нашому місті, творячи чудову мозаїку традицій, що
          пронизувала та формувала характер і особливість цього місця. Величне святкування молитви – саме так бачу цю зустріч у Львові. Це непересічна можливість для всіх християн продемонструвати свою віру, яка десятиліттями була
          переслідувана та заборонена. Це подія, що об’єднує людей з Богом та між собою. Наші церкви відкривають вам свої двері і чекають, щоб спільнотний дух молитов Тезе наповнив не лише їхні стіни, але залишився постійно, як шлях пізнання Бога через слово та молитву. Очікуючи на зустріч, я радий благословити усіх тих, хто приїде до Львова на чудовий шлях свідчення віри, надії та любові.

          Високопреосвященний Архієпископ
          Філарет (Кучеров)
          Архієпископ Львівський і Галицький,
          Українська Православна Церква (УПЦ МП)

          Вітаю вас в ім’я Господа нашого Ісуса Христа Радію з того, що спільнота Тезе матиме регіональну зустріч
          молоді у нашому місті Львові з 27 квітня по 1 травня. Знаючи про тривалу та глибоку дружбу між Православною Церквою та спільнотою Тезе, радий чути, що ви вирішили вперше організувати таку зустріч в Україні.

          Молоді люди, що приїдуть до нас, серед яких будуть також брати й сестри з православних Церков декількох країн, будуть гостинно прийняті. У Пасхальний час, коли віруючі в усьому світі святкують Воскресіння Христове, сердечно вітаю вас та всіх молодих паломників, які приїдуть до Львова на цю культурну подію.

          Андрій Садовий
          міський голова Львова

          Мені дуже приємно вітати молодь з усього світу на великій молитовній зустрічі у Львові. Мабуть, так задумав Всевишній, що Ви приїхали до нашого міста у рік, коли ми отримали статус Молодіжної столиці України

          Для громади нашого міста велика честь бути частинкою великої світової релігійної спільноти. Переконаний, що серед Вас є багато людей, які стануть нашими хорошими друзями. Як відомо, місто Львів має давню молитовну традицію.
          Як і багато років тому, сьогодні в нас діють різні конфесії. Ми вдячні кожному, хто йде до нас з добром, чистим серцем і гарними думками. Вірю в те, що наше місто стане на ці кілька днів для Вас рідним домом і Ви почуватиметесь тут комфортно і затишно.
          Найбільша цінність, яку ми маємо – це любов. А любов – це Бог. Бажаю Вам щирої і відвертої розмови з Богом у молитві у нас, у Львові.

          Детальніша інформація ТУТ

          Читай також

        • Реєструйтеся на поїздку на Європейську зустріч молоді Taizé!
        • Тезе: наступна новорічна зустріч європейської молоді відбудеться в Любляні
        • Отець Руслан Марцішак: «Цьогоріч в Тезе було мало української молоді, та всі молитви були спрямовані в Україну»
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.