Чому молоді не цікаво у Церкві?

Читай також

  • У що я перестала вірити після СДМ
  • Папа підбив підсумки своєї подорожі до Лісабона: притча про можливість миру
  • Владика Гліб Лончина на СДМ у Лісабоні пояснив молоді, що означає заклик Ісуса — «Будьте, як діти»
        • Чому молоді не цікаво у Церкві?

          З таким питанням звернувся Голова Патріаршої Комісії у справах молоді о. Ростислав Пендюк до студентства Коломийського педагогічного коледжу під час відкритої зустрічі.

          Всі охочі мали можливість поставити свої запитання, на які отець намагався дати ґрунтовні фактологічні відповіді. Якою є роль Церкви у житті молоді? Як молодь може знаходити і розвивати себе у Церкві. Ці та багато  інших  питань було порушено у атмосфері невимушеного діалогу. Окремо йшлось також і про майбутню подію – Світовий День Молоді, до якої активно готуються у всіх куточках світу, зокрема і в Україні. Ніколи ще СДМ не відбувався так близько до нашої країни, тому молодим варто скористати з такої нагоди, молитовно і радісно її переживши.  Брат Августин-Іван ЧСВВ, Голова Комісії у справах молоді К-ЧЄ, повідомив, як ведеться підготовка до СДМ в єпархії, а також ділився планами на цей рік, заохочуючи студентів до активної участі у проведенні різноманітних акцій – таборів, паломництв тощо.

          DSC_7089

          Зустрічі із молоддю передувало засідання Комісії у справах молоді К-ЧЄ, гостем якої і були також отець Ростислав Пендюк та секретар Комісії Орест Гевак, а також СДМ-координатор у Коломийсько-Чернівецькій єпархії.

          DSC_7099

          Метою зустрічі стало обговорення ключових питань підготовки до СДМ, знакової події для усієї Церкви. Поміж тим не оминули увагою проблем розвитку активності молодіжного апостоляту, особливостей планування та проведення «Академії Успішної Молоді» та форуму лідерів єпархії який відбудеться в День Молоді єпархії (Квітна неділя). Також під час розмови присутні отці мали нагоду поділитись досвідом праці із молоддю  на конкретних парафіях.

          DSC_7093

          Активно обговорювали також заплановані події, зокрема проведення «Академії Успішної Молоді», яка розпочинається уже з наступного тижня Брат Августин-Іван ЧСВВ висловлював свої очікування щодо цієї події, а о. Ростислав із свого досвіду розповів про організацію заходів подібного масштабу і запевнив свою підтримку. Представники Комісії К-ЧЄ ділились  враженнями від проведених заходів: табору «Рукавичка», фестивалю вертепів «Різдво – час Божого Милосердя», а особливо – успішної місії ікони Пресвятої Богородиці, що її поблагословив Папа Іван-Павло  II та мощей цього Святого Папи деканальними храмами єпархії.

          Джерело: diocese

          Фото вгорі:  credo

          Читай також

        • У що я перестала вірити після СДМ
        • Папа підбив підсумки своєї подорожі до Лісабона: притча про можливість миру
        • Владика Гліб Лончина на СДМ у Лісабоні пояснив молоді, що означає заклик Ісуса — «Будьте, як діти»
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.