Ознаки серця, далекого від Бога

Читай також

  • Нехай направиться. Перший тиждень Великого посту
  • У час Великого посту ходіть «На глибину» з командою «Школи особистісного зростання»
  • Отець-доктор Іван Гобела: «Великий піст ― час для нашого преображення і Канон Святителя Андрея Критського в цьому нам допоможе»
        • Ознаки серця, далекого від Бога

          Блудний син не опинився серед свиней в той самий день, в який залишив рідну домівку; він пройшов через поступовий процес упадку (див. Лк 15,11-15). Так буває і з нами. Якщо ворог покаже кінець при першій же спокусі, тоді цьому буде легко протистояти! Але зазвичай грань відходу від благодаті настільки тонка, що навіть витривалі християни втрапляють на цю приманку.

          Попереджувальні знаки видно задовго до того, як ми занурюємося в гріх. Один з таких знаків – коли ми дозволяємо людям або речам займати в нашому серці те місце, яке має належати тільки Богові.

          Перевага будь-якої земної речі над Богом це явний знак того, що наші серця заблукали. Навіть духовно зрілі люди знаходяться в небезпеці дозволу того, щоб видиме узурпувало місце вічного, невидимого Бога.

          І, як результат – ми стаємо ледь теплими в нашому слідуванні за Богом. Приходить самовдоволення. Ми порівнюємо себе скоріше до стандартів інших, ніж зі стандартом Слова і схвалюємо те, про що знаємо як про компроміс.

          Ми починаємо жити маючи «вид благочесності», будучи зовні релігійними, але не маючи реальної сили в нашому житті (2 Тим 3,5). Власна особистість займає трон. Ми більше не в змозі висловлювати чисті бажання любові Божої і часто засуджуємо, критикуємо інших. В кінцевому рахунку, як блудний син розбазарював свою спадщину, так і ми закінчуємо на шляху до гріха і духовної смерті.

          Якщо ваше серце заблукало, визнання вашого стану і звернення до Бога про допомогу це перший крок до повернення в Його благодать. Ваше падіння може стати сходинкою, що веде до духовно більш високого місця, якщо ви визнаєте, що вашій плоті більше не можна довіряти. Розуміння власної слабкості – ключ до вивільнення Божої сили у вашому житті.

          Наступний крок – примирення з Богом та іншими людьми. Навіть якщо ви були ображені, ви повинні пробачити. Це може здатися важким, але це необхідно для відновлення зв’язку з Богом – і воно того варте. Як один праведник колись сказав: «Коли душа не шукає нічого у всесвіті, крім посмішки Бога і не боїться нічого, крім як засмутити Його, вона із задоволенням погодиться заплатити будь-яку ціну, щоб бути в максимально правильному положенні перед Ним.»

          По-третє, зробіть своїм стандартом Бога і Його Слово, а не думку оточуючих. Ісус сказав: «Тож будьте досконалі, як досконалий Отець ваш Небесний» (Мт 5,48). Це стандарт, якого нам неможливо досягти своїми силами, але можливо з Богом (див. Фил 4,13).

          І нарешті, навчіться ходити в Дусі, зберігаючи ваші думки в Богові і Його царстві, безперестанку молячись. Таким чином Святий Дух стане фільтром для ваших думок. Щодня моліться з Псалма 138,23-24: «Випробуй, Боже, і пізнай моє серце, досліди Ти мене, і пізнай мої задуми, і побач, чи не йду я дорогою небезпечною, і скеруй мене на дорогу вічну». Бог буде вірний в Своїй відповіді на цю молитву і буде тримати ваше серце спрямованим на Нього.

          Joy F. Strang, charismamag

          Читай також

        • Нехай направиться. Перший тиждень Великого посту
        • У час Великого посту ходіть «На глибину» з командою «Школи особистісного зростання»
        • Отець-доктор Іван Гобела: «Великий піст ― час для нашого преображення і Канон Святителя Андрея Критського в цьому нам допоможе»
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Коментарі