Зашків 2016. Джерело духу

Читай також

  • Започаткували Обнова-фест, поєднали 15 пар та гартують українців: історія товариства у Чернівцях, яке відзначило 25-річчя
  • «Антитіла»: пів року – на фронті
  • Благодійний міні-фестиваль Будуємо Україну Разом у Вознесенську
        • Зашків 2016. Джерело духу

          Гаряче літо для активних творчих людей – це перш за все пора фестивалів. Одним із перших фестів, який відбувся на території Львівської області, став «Зашків 2016». Це патріотичне дійство є справжнім втіленням відпочинку істинного українця, який пам’ятає своїх предків.

          Цьогоріч уже вдесяте молодь збирається у селі Зашків Жовківського району, біля озера в підніжжі гори Барекавиці, щоб згадати про подвиги славетного земляка – полководця Євгена Коновальця. Також відзначаємо 125-річчя із дня його уродин.

          Три спекотні драйвові, запальні музичні дні молодь проводила пліч-о-пліч із мальовничим краєм героя, відомими музикантами, а також із початківцями великої сцени.

          Організатори заходу потурбувались про те, щоб учасники свята мали змогу доторкнутись не лише до світу музики та її творців. На співочому полі також були розміщені різні локації, розділені на три тематичних блоки:

          – Науково-теоретичний блок: тут усі охочі могли послухати цікаві лекції на актуальні теми від авторитетних фахівців у галузі історії, культури, мистецтва. Також проводились ескурсії до музею імені Є. Коновальця та загалом до села Зашків, якій містить чимало пам’яток минулих сторічь.

          –  Спортивно-виховний блок: спортивні учасники заходу взяли участь у велопробізі під назвою від «Степана до Євгена», відбувались на полі також ігри, як ось: лазербол, квест, футбол босоніж, майстер-класи тощо.

          –  Культурно-мистецький блок: тут була презентація історичних книг, ніч українського кіно («Той, хто пройшов крізь вогонь» та «Поводир»), фотовиставки, катання на козацькій чайці та змагання на байдарках.

          Проте насправді найбільше хочеться розповісти про головну сцену фестивалю, адже виступи на ній були просто незабутні.

          Хедлайнерами п’ятниці та суботи відповідно були гурти «Антитіла» (Київ) та «От Вінта» (Рівне). Те, як замойоріли ці виконавці на сцені «Зашків 2016», важко переоцінити. Кожна пісня була відвертою та щирою, а той настрій, який панував серед слухачів, просто не передати словами. Загалом відкриття за відкриттям. Також чимало гуртів презентували свої нові хіти, як ось колектив «Шосте чуття». Під час звучання їхньої нової пісні усі учасники фесту підкинули угору індійська фарбу, яка розфарбувала усіх у жовті та блакитні кольори.

          Запам’ятався дуже чуттєвий та проникливий виступ «Мері» і їхні уже добре знанні «Меридіани». Приємно здивував своїм запальним звучанням гурт із Івано – Франківська «Патроничі». Думаю, що у цих молодих хлопців велике майбутнє у музиці, адже судячи по реакції слухачів, достукуватись до сердець вони уміють.

          Цьогорічне гасло фестивалю «Зашків. Джерело духу» підтвердилось на усі 100 %. Окрім гідної мистецької частини проекту також важливим моментом було й те, що фестиваль був абсолютно безалкогольним. До слова, охорона стежила за тим, щоб жодних винятків таки не було.

          Участь у дійстві була абсолютно безкоштовною.

          Яскраво, самобутньо та достойно пройшов цей патріотичний фест. І я уже в очікуванні наступних, не менш захоплюючих та незабутніх перформансів.

          Ірина Скишляк

           

          Читай також

        • Започаткували Обнова-фест, поєднали 15 пар та гартують українців: історія товариства у Чернівцях, яке відзначило 25-річчя
        • «Антитіла»: пів року – на фронті
        • Благодійний міні-фестиваль Будуємо Україну Разом у Вознесенську
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора