Студентський табір «Вперед і вгору»!

Читай також

  • У Центрі Самбірсько-Дрогобицької єпархії відбулась стратегічна сесія команди студентських капеланів та їх помічників ЦАД СДЄ
  • Зимовий світанок на одній з найвищих гір Карпат: фото
  • Як аніматори зі Скали-Подільської гуртувались у Карпатах
        • Студентський табір «Вперед і вгору»!

          “Так і було: вгору і вперед, а потім кріпатура :)”

          Впродовж тижня з 04.07 до 08.07.17р. в Славську проходив студентський християнський табір «Вперед і вгору», який організував Центр Академічного Душпастирства при Патріаршій комісії у справах молоді, за сприяння Львівської обласної держадміністрації.

          У таборі брали участь студенти з трьох єпархій: Стрийської, Сокальсько-Жовківської та Самбірсько-Дрогобицької (адміністративно-територіальні одиниці Української Греко-Католицької Церкви на Львівщині — ред.). Духовну опіку над  таборовиками здійснювали студентські капелани о. Петро Верхоляк і о. Олег Кекош. А також мали можливість працювати з тренером Оленою Карнаух і веселими аніматорами Оксаною Цюпкою і Тетяною Малицькою.

          Щойно група прибула на місце відпочинку, всіх заполонила краса українських краєвидів, свіже повітря, гомінкі і бурхливі річки.

          Кожен день у таборі розпочинався зі спільної Божественної Літургії, на якій значна кількість студентів приступала до Святих Тайн Сповіді і Причастя.

          Протягом перших двох днів проводились тренінги про “Лідерство”, “Командотворення і комунікацію” під орудою тренера Олени Карнаух. За допомогою різноманітних завдань, ігор тренер зуміла донести до кожного студента істину понять «лідер» і «команда».

          Мудрим словом та порадою ділився з нами о. Петро. Євангелізаційний курс та семінар про особисті стосунки дали можливість кожному учаснику задуматись над своїм особистим життям. Головний меседж: наше життя це час щоб пізнати Бога і на Його Любов, виявлену на хресті, відповісти своєю довірою та любов᾽ю.

          Головний меседж: наше життя це час щоб пізнати Бога і на Його Любов, виявлену на хресті, відповісти своєю довірою та любов᾽ю.

          Не менш вражаючим і захопливим був момент, коли долали шлях на гору Маківку. На вершині гори мали можливість поринути у  героїчні часи Січового Стрілецтва. Мужність січових стрільців зупинила навалу військ Російської імперії, а на Сході країни сучасні воїни-герої захищають рідний край. Спільна молитва зі сльозами на очах не залишила жодного учасника байдужим.

          Після цього відбулась екоакція «Прибери свою хату», де студенти впорядковували меморіальний компле Із наставниками о. Петром і о. Олегом впорядковували меморіальний комплекс.

          Не обійшлось і без вечірньої молитви Тезе, яка дала незамінну нагоду для зустрічі з Богом. І,звичайно, бомбезної ватри на березі гірської річки.

          Останні два дні студентського табору були насичені, цікаві і пізнавальні: підняття на гору Захар Беркут, вечірні розваги, ігри, командний фотоквест і прощання зі сльозами на очах.

          Проведення такого табору сприяє вихованню молодого покоління у християнському дусі та морально зцілює кожного для доброго майбутнього Церкви. Дякуємо всім, хто долучився до організації та проведення студентського табору!

          Підготувала учасниця табору Голодовська Галина

          Відгуки:

          Вус Оля:

          Привіт) Хотіла б поділитись враженнями від табору. Насамперед, подяка всім організаторам і всім тим, хто долучався для того, щоб все відбулося якнайкраще. Це відпочинок не лише фізичний, а й для душі) Я впевнена, що всі, хто був там, тим чи іншим способом змінять своє життя і бачення багатьох речей у ньому. Тренінги, а особливо спілкування з о. Петром — просто неперевершені, кожен із них виніс свій життєвий урок мудрості. Ватра, пісні біля неї, час, коли можна направду відволіктись від життєвих проблем і просто порелаксувати. Але найбільша запорука такого вдалого табору — це те, що були надзвичайно хороші люди, люди, які приходять у твоє життя, як промінчики світла і тепла)))

          Але найбільша запорука такого вдалого табору — це те, що були надзвичайно хороші люди, люди, які приходять у твоє життя, як промінчики світла і тепла.

          Іванка Кохан:

          З 4 до 8 липня я мала чудову нагоду відвідати молодіжний табір у Славську. Я надзвичайно задоволена поїздкою, адже я перший раз була у Славську, чарівна природа Карпат не могла не полонити мою душу. Перший день у таборі пройшов фантастично: я зустріла старих друзів і познайомилась з новими, особливо мені було приємно познайомитися з гостями з Донецька. День закінчився піснями та іграми біля ватри. Наступні дні табору проходили надзвичайно насичено: літургії, командні ігри, лекції лідерства від мегапозитивної Оленки Карнаух, потужні науки, котрі заставляли серце здригатися, від о. Петра Верхоляка, похід у гори, катання на підйомнику та крута дискотека з веселими іграми-жартами на Івана Купала. У вирі позитивних емоцій я й не помітила, як пройшли ці казкові 5 днів. Велике спасибі організаторам, що приклали стільки зусиль та праці у створенні цього крутого табору. З нетерпінням чекаю на наступний)))))

          Оля Гнідець

          Табір “Вперед і вгору!”. Так і було: вгору і вперед два дні, а потім кріпатура)), але то єдиний мінус за ті дні, далі — один позитив. Далі духовний “вперед” в супроводі о. Олега Кекоша і о. Петра Верхоляка. Їхні настанови про те, що якщо ти християнин, то легко і просто в тому житті тобі точно не буде (будуть хрести і потреба їх долати), повертали до необхідності думати про вічне, про речі, які ніхто не відмінить.
          Загалом, о. Петро Верхоляк своєю діяльністю нагадує о. Дона Боско, який маючи під своїм проводом велику кількість молоді, намагається за тих кілька днів збагнути складні питання, поставити на шлях “вгору”, а вперед рухатись допомагають о. Олег, Оксана Цюпка, Таня Малицька (і ті люди, яких не знаю особисто…).
          Користь перебування з такими людьми не переоціниш. Слухали тренінг про лідерів. Слова Olha Datsiv заставили нас задуматись:”Лідер має бути мудрим, бо якщо ти мудрий — лідер”. Виходить, якщо ти не дуже, то тут без шансів)))).
          Говорили про пунктуальність, як одну з головних рис лідера. Висновок: лідерами на базі були тільки ті, хто готував нам їсти)).
          Відгадай пісню за жестами. Без Павло Червак  — конкурс без емоцій:)
          “Мафія”. Якщо тобі випадає бути “мирним жителем” — можеш спати цілу гру).
          Запам’ятався старший пан, років 70, який продавав вино з більшості видів рослин Карпат:)))). На щастя чи на жаль на дегустацію не попали, а він нас 4 дні запрошував…)
          Ага…ще одне… біля Ірини Здебської семінаристи можуть стати ді-джеями. Оскільки Іра вивчає Фізичну реабілітацію у ЛДУФК, то на таборі реабілітувала весь “танцпол”😄
          Табір пройшов краще, ніж очікувалося, бо був з Богом. Та й, як би там не було, варто покладатися на Його Волю завжди, навіть коли їдеш додому з начисто поламаною коробкою передач🌍🏡🏔️⛰️🚙

          Іра Здебська:

          Табір “Вперед і вгору!” 2017. Я дякую Богу за кожного з Вас. Адже Ви зробили моє літо.
          Найперше дякую Oksana TsiupkaTetyana MalitskaPetro Verkholyak і о. Олегу, що зібрали нас разом.
          Галинка Голодовська і Оля Ля — ще коли зустріла вас в електричці, зрозуміла, що не дурно їхала😊 Дізналась, що з Оля Ля маю багато спільного : однаковий плейлист, одразу помічаємо “ухтиработніків” серед натовпу людей, а ще ми можемо відкривати спільне агенство досвідчених дружок 😉
          А тепер про Лішню) Лішня — то таке саме село, як Устя, тільки в Дрогобицькому районі))) Helen KovalchukBozhena OmelyanskaStanislav Vasyurko Я вас обожнюю. Завдяки Стасику мій день починався і закінчувався дзвінким сміхом від його історій. Дякую, що ділився зі мною їжею на сніданках, обідах і вечерях. Галя і Божена — то богині дискотеки💃Дуже дякую за відео. Я була вражена до сліз. Скоро зустрінемось. Тремти, Дрогобич, бо Устя і Лішня їдуть до тебе)))
          Не можу не загадати про зірку конкурсу ” Вгадай пісню за жестами ” Павло Червак 💥. Так пісню ” Сиджу я край віконечка” ще ніхто не показував. Павле, думаю, всі погодяться, що ти був переможцем того вечора)))
          Дякую своєму таємному другові, Іванці Заячківській, за ті подаруночки — тішилась ними, як мала дитина )
          Рокенрольщик Vasyl Slavych, я не пробачу собі, якщо не виставлю ті фото))) Всі мають оцінити твої таланти))) І гаразд, я визнаю, що на Маківку ви вийшли швидше))) Тому це чесна Нічия! )
          Ледь не забула про свою Олю Лутчин. Оля, якщо я щось там уві сні говорила, то нікому не розказуй!
          Я була дуже рада зустріти Вас. Ви подарували мені незабутні враження. Емоції досі не вщухають. Сподіваюсь, ми ще зустрінемось❤️
          P.S. Сирник за Вами скучає)))

           

          Читай також

        • У Центрі Самбірсько-Дрогобицької єпархії відбулась стратегічна сесія команди студентських капеланів та їх помічників ЦАД СДЄ
        • Зимовий світанок на одній з найвищих гір Карпат: фото
        • Як аніматори зі Скали-Подільської гуртувались у Карпатах
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.