Як одяг впливає на твій настрій?

Читай також

  • ОДЯГ СВЯЩЕННИКА: Що означає? Яке значення кольорів? Чому він такий дивний?
  • Сестро, візьміть це від нас, вояків!
  • Чи є тривога виявом недостатньої довіри до Бога?
        • Як одяг впливає на твій настрій?

          Останні дослідження виявили, що те, як ми вдягнені, здатне впливати на самооцінку, настрій, навіть може мобілізувати наші здатності відповідати на виклики життя. Та чи справді це так? І чи не надаємо ми нашому зовнішньому вигляду сьогодні занадто великого значення? ДивенСвіт запитав про це у молоді зі Львова та Чернігова, а також у священика з Одеси

          Марічка Тракало, студентка, керівник інформаційного відділу організації “Українська Молодь – Христові”, м. Львів

          marichka_trakalo

          Як одяг впливає на ваш настрій?

          Я б не сказала що одяг впливає на мій настрій, радше навпаки – мій настрій впливає на мій одяг.

          Як би ви охарактеризували свій стиль?

          Якщо говорити про мене, то слова «стиль» я б не застосовувала. Бо для мене, як студентки, в одязі важливішою складовою є комфорт і здоров’я. Та й що б не нап’ялила на себе молода людина, воно їй пасує, бо вона молода.  Одяг – це не тільки краса, а ще й захист організму. Саме тому я намагаюся уникати славнозвісних джинсів-бедровок, коротких курточок та височенних підборів. Я хочу залишитися здоровою людиною до глибокої старості, а не бігати до лікарень, почергово лікуючи хребет, нирки чи яєчники.  Можливо це  старомодно, зате безпечно для мене та моїх майбутніх дітей. Зрештою, я не знаю чи багато хлопців хотіли б мати хвору дружину.

          Чим ви керуєтеся, коли вибираєте одяг на сьогодні?

          Комфорт, комфорт і ще раз комфорт! Я понад рік жила в Європі і збагнула, що одяг, який би гарний він не був, для початку має бути комфортним, таким що не сковує та не заважає працювати. Також для мене критерієм одягу є його стриманість, не хочу щоб моє тіло було причиною зупинки чиїхось поглядів. Хай краще людей зачаровує посмішка чи блиск у очах. Бо якщо я не матиму гарного одягу, то все ж хочу притягували оточуючих, а ці атрибути не залежать від гардеробу.

          Який улюблений колір в одязі?

          Жовтий! І так було завжди! Дуже люблю цей колір, сама не знаю чому. Але мені дуже імпонують смайлики, а вони, зазвичай, жовті. Це колір сонечка, колосся, безлічі квітів. На жаль, жовтий не дуже практичний для щоденного одягу, бо швидко брудниться, та все ж мій улюблений!

          Яке ваше ставлення до одягу таких знакових кольорів як червоний, чорний і білий?

          Мені подобається червоний, але такий насичений як кров, бо він підкреслює яскравість. А до чорного і білого ставлюся так само, як і до інших кольорів гами.

          Як одяг таких кольорів впливає на вас?

          На мене важко вплинути через якісь кольори. Та все ж приємніше спілкуватися з людьми, які вміють вдало гармоніювати різні барви.

          Який одяг додає вам впевненості в собі, в тому числі професійної?

          Той, який підходить у даний момент відповідно до ситуації. Сукні під час імпрез, класичний стиль під час роботи, джинси та футболки на заняттях і т.д.

          За яких умов Вам дійсно все одно, у що Ви одягнені?

          Коли я сплю =)

          Насправді, коли я щаслива мені абсолютно байдуже у чому зустрічати те щастя. А ще мені імпонує фраза: «Яка різниця скільки років твоїм кедам, якщо ти гуляєш в них по Парижу!?» Віддаю перевагу витрачати кошти на щось неординарне, на подорожі чи захопливі пригоди, а там, у колі найдорожчих друзів, байдуже, чи пасує твоя сорочка до джинсів.

          Володимир Дітчук, журналіст молодіжного християнського порталу “ДивенСвіт”

          Як одяг впливає на ваш настрій?volodymyr_ditchuk

          Cтримано впливає. На мій настрій мають вплив інші речі

          Як би ви охарактеризували свій стиль? 

          Важко сказати, це якийсь мікс. Не люблю рамок чи кліше.

          Чим ви керуєтеся, коли вибираєте одяг на сьогодні?

          Чистий, свіжий, зручний, по погоді.

          Який улюблений колір в одязі?

          Зелений, синій, чорний.

          Яке ваше ставлення до одягу таких знакових кольорів як червоний, чорний і білий?

          Червоний принципово не люблю, білий люблю, але він не практичний, вдягаю не часто (так, я трішки замазура :-р))). Чорний люблю і ношу.

          Як одяг таких кольорів впливає на вас?

          Ніяк не впливає.

          Який одяг додає вам впевненості в собі, в тому числі професійної?

          Професійної впевненості мені додає власна майстерність і фідбеки. Одяг на це не впливає.

          За яких умов Вам дійсно все одно, у що Ви одягнені?

          Коли дощ падає.

          Сестра Катерина Молочій, монахиня-редемптористка, м. Чернігів

          s_kateryna_molochijЗ повноти серця промовляють уста” (Лк. 6, 45), – каже Христос.  Думаю, що вибір одягу це також спосіб промовити до світу.  А ще, кажуть, що «по одежі зустрічають»…  Думаю, що нам важливо навчитися цієї «мови одягу», щоб використовувати її відповідно до часу і місця. Пригадую свою першу вишиванку, яку мама власноруч вишила, коли я йшла у перший клас, – завжди носила її з любов’ю та радістю. Пам’ятаю, як мама шукала узор, вибирала нитки…

          Мені дуже подобається наша українська традиція носити вишиванки. Це додає відчуття єдності, нагадує про минуле нашого народу, про наше коріння, але  також запалу до будування майбутнього додають маленькі українці, дбайливо прибрані батьками у національні строї.

          Зараз я ходжу в чорному і це не перешкоджає мені радіти життю. Одяг, який ми – богопосвячені особи – носимо, має особливе символічне значення, він нагадує про складені обіти добровільного убожества, чистоти та послуху заради Царства Божого. Монаший одяг – це знак духовної радості, нагадування про те, що справді щасливими нас може зробити лише життя з Богом.

          Чи є зворотній вплив одягу на настрій людини? Я не думаю, що одяг вирішує  надто багато, він, швидше, додає пікантності життю, як добрі спеції салату.  Все ж є одна річ, про яку я досить часто думаю. Мене болить те, як викривлюється гідність людини, коли вона змушена задовольнятися одягом із так званого «Секонду», я не можу спокійно реагувати на черги, які утворюються під цими магазинами в день оновлення товару, жаль  стає від того, як заради банального шматка тканини люди штовхаються, сваряться… Чомусь мені здається, що це впливає на нашу свідомість, як нації «другого сорту».

          Я знаю, що для більшості людей це єдиний вихід  одягнути свою сім’ю, але хочу закликати молодь до розважливості у цьому питанні. Може краще купити одну нову річ, ніж десять ношених? Признайся чесно, чи все куплене тобою є справді потрібним, чи це просто спосіб провести дозвілля. Подумай, чи справді потрібно мати стільки одягу.  Зупинись ще до того, як звичка купувати стане  рушійною силою твого життя!

          Отець Руслан Остафій, голова Молодіжної комісії Одеського екзархату УГКЦ

          otecj_ruslan_ostafij

          Я думаю,що самовиражатися треба християнину через діла, а одяг – це для того, щоб не ходити голим. І він має бути таким, щоб не засоромлював особу християнина. Чи яскравий,  чи ні? Головне, щоб пристойний.

          Над опитуванням працювали Марта Зозуля, Тетяна Трачук

          Фото: endeavortitle.com, зі сторінок респондентів у Фейсбуці

           

          Читай також

        • ОДЯГ СВЯЩЕННИКА: Що означає? Яке значення кольорів? Чому він такий дивний?
        • Сестро, візьміть це від нас, вояків!
        • Чи є тривога виявом недостатньої довіри до Бога?
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Вокаліст християнського гурту "Територія Душі"