Святе Письмо з розважаннями на 29 жовтня

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 14 квітня
  • Святе Письмо з розважанням на 13 квітня
  • Святе Письмо з розважанням на 7 квітня
        • Святе Письмо з розважаннями на 29 жовтня

          Послання Апостола Павла до Галатів 2, 16-20.

          16. Браття, довідавшися, що людина оправдується не ділами закону, але вірою в Ісуса Христа, ми увірували в Христа Ісуса, щоб оправдатися нам вірою в Христа, а не ділами закону, бо ділами закону не оправдається ніхто. 17. Коли, отже, шукаючи оправдання у Христі, показалося, що й ми самі грішники, невже тоді Христос – служитель гріха? Не бути цьому! 18. Бо коли я знову відбудовую те, що зруйнував був, я сам себе визнаю переступником. 19. Я бо через закон для закону вмер, щоб для Бога жити: я з Христом розп’ятий. 20. Живу вже не я, а живе у мені Христос. А що живу тепер у тілі то живу вірою в Божого Сина, який полюбив мене й видав себе за мене.

          Євангеліє від Луки 8, 5-15.

          Сказав Господь притчу оцю:

          5. Вийшов сіяч сіяти своє зерно. І як він сіяв, одне впало край дороги й було потоптане, і птиці небесні його видзьобали. 6. Друге упало на камінь і, зійшовши, висхло, бо вогкости не мало. 7. Інше впало між тернину, і тернина, вигнавшися з ним вкупі, його заглушила. 8. Нарешті, інше впало на добру землю і, зійшовши, вродило сторицею.

          Кажучи це, Ісус голосно мовив:

          – Хто має вуха слухати, хай слухає.

          9. Учні його спитали, що значить ця притча. Він сказав їм:

          10. – Вам дано розуміти тайни царства Божого, іншим же у притчах, щоб вони, дивлячись, не бачили і, слухаючи, не розуміли.

          11. Ось що значить ця притча. Зерно – це слово Боже. 12. Тії, що край дороги, це ті, що слухають, та потім приходить диявол і бере геть з їх серця слово, щоб вони не увірували й не спаслися. 13. Ті ж, що на камені, це тії, що слухають і з радістю приймають слово, але не маючи коріння, вірують до часу й під час спокуси відпадають. 14. А те, що впало між тернину, це ті, що, вислухавши, ідуть, та клопоти, багатства і життєві розкоші їх заглушають, і вони не дають плоду. 15. Нарешті, те, що на добрій землі, це ті, що, чуючи добрим і щирим серцем слово, держать його і дають плід у терпінні.

          ____________________________________________________________________________________________________

          Лк. 8, 8:  “Впало зерно на добру землю і, зійшовши, вродило сторицею”

          Ви помічали, коли розповідаєте про щось, що для вас важливе, чи те, що вразило, а люди по-різному реагують. Для одних — це якась нісенітниця. Інші навіть не розуміють, про що йдеться. А лише одиниці запалюються цим так, як і ви.

          Різниця в поглядах, у світогляді, та й навіть у цінностях є вирішальними в тому, як, хто сприймає почуте, побачене, прочитане. І, врешті, відчуваємо теж по-різному. Тому не можна сподіватися, що всі, до кого звернетеся однаково вас почують.

          Ісус теж своїми притчами, на простих прикладах пояснював загалу ту глибину думок і віри, яку лише обрані — його учні — розуміли без пояснень. Та Він передовсім намагався урізновидити зерно своїх слів, щоб воно дало плід на різному ґрунті і за різних обставин. Так і нам треба вчитися сіяти добро різними способами, шукаючи унікальний підхід до тих, кому хочемо донести його.

           

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 14 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 13 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 7 квітня
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.