Святе Письмо з розважанням на 2 листопада

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 24 березня
  • Святе Письмо з розважанням на 23 березня
  • Святе Письмо з розважанням на 17 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 2 листопада

          Послання Апостола Павла до Колосян 4, 2-9.

          2. Браття, будьте в молитві витривалі і чувайте в ній з подякою. 3. Моліться рівночасно і за нас, щоб Бог відчинив нам двері проповіді, возвіщати тайну Христову, за яку я в кайданах, 4. щоб я її зробив явною так, як мені слід говорити.

          5. Поводьтеся мудро з тими, що назовні, використовуючи час. 6. Ваша розмова нехай завжди буде люб’язна та приправлена сіллю, щоб ви знали, як маєте кожному відповісти.

          7. Щодо мене, вас повідомить про все Тихик, любий брат, вірний помічник і сослужитель у Господі. 8. Власне, тому я його до вас вислав, щоб ви довідалися про наші справи та щоб він утішив серця ваші, 9. разом з Онисимом, вірним та любим братом, який з-між вас. Вони скажуть вам про все, що тут діється.

          __________

          Євангеліє від Луки 9, 49-56.

          49. Одного разу приступив до Ісуса один з його учнів і сказав йому:

          – Наставнику, ми бачили одного, що твоїм ім’ям виганяв бісів, і ми йому заборонили, бо він не ходить з нами.

          50. Ісус сказав до нього:

          – Не бороніть, бо хто не проти вас, той з вами.

          51. Як наблизився час, коли Ісус мав бути взятий з цього світу, він твердо постановив пуститися в дорогу до Єрусалиму. 52. І вислав посланців перед собою; пішли вони й увійшли в якесь самарянське село, щоб йому приготувати місце. 53. Та самаряни його не прийняли, бо він подорожував до Єрусалиму. 54. Бачивши те, учні Яків та Іван сказали:

          – Господи, хочеш – ми скажемо, щоб вогонь зійшов з неба і пожер їх. 55. Ісус, обернувшись, став докоряти їм. 56. І вони пішли в інше село.

          __________

          Не бороніть, бо хто не проти вас, той з вами.

          Апостоли були обрані Ісусом для особливої місії. І в якийсь момент відчули, що мають неначе монополію на Бога. Вони з Ним, Він каже, що їм робити, вони вже багато навчилися. І раптом десь збоку з’являється якийсь чоловік, що в ім’я Ісуса теж виганяє бісів з людей, і це йому вдається! Але ж він не ходить з ними. Апостоли не бачили, щоб Син Божий вибирав його. І в них – Апостолів, ловців людей! – теж ніхто дозволу не питав.

          Хто не проти вас, той з вами, – каже Ісус. І це ключова фраза для можливого об’єднання хороших людей зі спільними цінностями, які з якихось причин поки не ходять поруч. На перший погляд, ці люди можуть бути дуже інші, ніж ми. Але якщо ми бачимо, що вони з Божим ім’ям на устах роблять добрі справи, плоди яких – теж добрі, то є сенс шукати точки перетину, взаємодопомоги і підтримки, щоб помножувати добро у світі.

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 24 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 23 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 17 березня
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.