Чому Церква навчає, що гомосексуалізм є злом?

Читай також

  • Отець-доктор Іван Гобела: «Великий піст ― час для нашого преображення і Канон Святителя Андрея Критського в цьому нам допоможе»
  • Отець Роман Демуш: «Форум молодіжного душпастирства — знак надії і можливість почати говорити з молоддю однією мовою»
  • Досі думаєш, що Церква тебе не чує? Реєструйся і їдь на Всеукраїнський форум молодіжного душпастирства!
        • Чому Церква навчає, що гомосексуалізм є злом?

          Сьогодні як ніколи гостро дискутується проблема одностатевих відносин. Церква незмінно навчає, що гомосексуалізм як форма статевого життя є однозначним злом, аргументуючи таку позицію низкою фактів.

          Статева система людини, як і будь-яка інша система людського організму, має своє функціональне призначення. У випадку статевої системи таким призначенням з однієї сторони є комунікація любові і єдності між подругами, а з іншої, дітородження. Ці два призначення є нероздільними, адже дітородження є плодом подружньої любові, а подружня любов містить в собі перспективу дітородження. Таким чином використання статевої системи поза цим контекстом є викривленням її суті. Заяви на кшталт «статева система людини призначена виключно для отримання задоволення» такі ж абсурдні як і твердження, що травна система призначена лише для того, щоб людина отримувала задоволення від споживання їжі, а дихальна – для отримання задоволення від вдихання чистого повітря.

          Схильність до гомосексуалізму, яка нерідко не є виною людини, а найчастіше наслідком недоброго виховання, напружених суспільних відносин та негативних суспільних тенденцій, не є гріхом сама у собі. Однак завжди гріховними є одностатеві стосунки. Схильність не є неконтрольованою силою і ніяким чином не детермінує людину. Бо інакше кожна людина з певною схильністю мала би поводитися тільки у відповідності до цієї схильності. Наприклад, особа зі схильністю до алкоголізму, переданою генетично, мала би стовідсотково бути алкоголіком. Але так не є. Жодна людина не є обумовленою тією чи іншою схильністю в такий спосіб, щоби бути позбавленою свободи вибору.

          Люди зі схильністю до гомосексуалізму покликані докладати максимальних зусиль, щоби позбутися патологічної схильності. Якщо ж її неможливо позбутися, то їхнім покликанням стає життя у цілковитій стриманості від статевих стосунків. Твердження про те, що такий спосіб життя є неможливим та занадто ригористичним (оскільки часом гомосексуалісти не винні у тому, що мають непереборну схильність до одностатевих стосунків) не витримує критики, адже у такому разі слід проголосити, що неможливою і занадто ригористичною є вимога жити у цілковитій статевій стриманості особам неодруженим.

          Гомосексуалізм як явище однозначно засуджений Святим Писанням Старого і Нового Завітів. Усякі спроби прихильників гомосексуалізму оправдати дане явище за допомогою деяких, цілком вирваних з контексту фраз Святого Письма, при чому вільно інтерпретованих, є нічим іншим як викривленням змісту Святого Писання.

          Бог сотворив людину чоловіком і жінкою (Бут 1,27), вклавши у них риси взаємодоповнюваності. Господь установив дітородження через їхнє тілесне єднання, в якому вони двоє стають одним тілом (пор. Мт 19,5). Гомосексуалізм руйнує цей порядок.

          Коментарі від українських науковців:

          Володимир Медвєдев, кандидат медичних наук:

          володимир медведєв

          «Є геном і молекулярна біологія, а на них вже накладаються поведінкові впливи, що можуть зміщувати вісь в одну чи іншу сторону. Позиція ж ЛГБТ пропагандистів така, що ці зміщення  закладені відразу,а ми лише даємо їм можливість проявитись».

          Валерій Решетінський, Кандидат технічних наук, директор Інституту генезису життя та Всесвіту, голова Національного Українського Євангелічного Альянсу:

          «ЛГБТ мислення повністю знищує поняття людської гідності, сімейних цінностей, штовхає суспільство у прірву морального примітивізму та розбещення. То невже заради хворобливої, сексуально-стурбованої купки людей, яких всього 1-2 %, суспільство повинне повністю переформувати свій устрій, сім’ю, освіту, виховання дітей на абсолютно ненауковий і хибний лад? Наші Президенти під час інавгурації кладуть руки одночасно на Конституцію та Євангеліє як основи непорушності закону Божого і закону України. Прийшов час не лише цілувати палітурку Євангелія, а керуватися ним, як настановою. Тому буде доречним процитувати однозначне ставлення Євангелія до цієї проблеми: «Не лягай із чоловіком, як із жінкою, бо це мерзота. Їхні жінки замінили природні статеві стосунки на протиприродні, подібно й чоловіки відмовились від природних статевих стосунків з жінками і несамовито розпалилися похіттю один до одного, чоловіки до чоловіків. Вони поводяться безсоромно і в самих собі сповна отримують покарання». Хочу додати, що коли суспільство легалізує ці відхилення, то моральний тягар лягає на плечі всього народу».

          За матеріалами: Марія Ярема, “Чому Церква навчає, що гомосексуалізм є злом?”, Школа біоетики УКУ;

          “Вчені б’ють на сполох: на Україну чекають масштабні проблеми через нову «гендерну» політику уряду”, uea.org.ua

          Фото: demilked

          Читай також

        • Отець-доктор Іван Гобела: «Великий піст ― час для нашого преображення і Канон Святителя Андрея Критського в цьому нам допоможе»
        • Отець Роман Демуш: «Форум молодіжного душпастирства — знак надії і можливість почати говорити з молоддю однією мовою»
        • Досі думаєш, що Церква тебе не чує? Реєструйся і їдь на Всеукраїнський форум молодіжного душпастирства!
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.