Що читати: 5 книжкових рекомендацій від успішних людей

Читай також

  • «Роби те, що від тебе залежить». Владика Венедикт про зневіру, тил і передову
  • Як пізнання себе допоможе сприймати ближніх
  • Для всіх і кожного. Книжкові новинки до зимових свят від видавництва «Свічадо»
        • Що читати: 5 книжкових рекомендацій від успішних людей

          Книги допомагають нам гарно провести час, розслабитися, здобути певні знання. Врешті-решт, книги, які ми читаємо, формують наш світогляд. Які книги «стоять» за успішними людьми? Подаємо книжкові рекомендації від учасників зустрічі «Як стати успішним»

          Chabursky-LubomyrЛюбомир Хабурський, канадський підприємець, адвокат, консультант

          Віктор Франкль. Людина у пошуках справжнього сенсуimg110_2_18
          (Viktor Frankl. Man’s search for meaning)
          Український переклад – Харків, «Книжковий клуб сімейного дозвілля», 2016.

          Віктор Франкль – всесвітньо відомий психіатр, психотерапевт, філософ. «Людина у пошуках сенсу» – його основна праця, вперше опублікована у 1946 році. У цій книзі викладений екстремальний досвід виживання в концентраційному нацистському таборі під час Другої світової війни.

          Аналізуючи свою поведінку та поведінку інших в’язнів, Франкль віднайшов стратегії, що утримують людину над прірвою, захищають розум від божевілля та надають сенс життю. Віктор Франкль доводить: тільки-но людина знаходить сенс свого існування, вона отримує сили, щоб здолати будь-які випробування. Ці спостереження стали основою різновиду психотерапії – логотерапії.

          «Автор зауважив, що люди, які зрозуміли своє значення у житті, краще давали собі раду. Він радить нам чудову вправу. Уявіть собі, що вам 80 років, і поставте собі чотири питання:

          1) Що я зробив у своєму житті, за що я шкодую?

          2) За що я шкодую з того, чого не зробив?

          3) За що зі зробленого я не шкодую?

          4) За що я не шкодую з того, чого не зробив?

          Якщо ти вдумливо відповіси на ці чотири питання, це допоможе визначити твої цінності і твоє покликання».

          Джон і Джулі Готтман. Сім принципів щасливого шлюбу51M9B43SMML
          (John and Julie Gottman. Seven principles that make marriage work)

          Джон Готтман – професор психології Вашингтонського Університету в Сіетлі, відомий завдяки своїм працям про міцність подружнього зв’язку та аналізу стосунків. У своїй найпопулярнішій книзі «Сім принципів щасливого шлюбу» він обговорює особливості поведінки, які допомагають збудувати міцні, щасливі і довговічні відносини. Автор допомагає чоловікові і жінці зосередитися одне на одному і звернути увагу на повсякденні речі, які, накладаючись і переплітаючись, творять «душу» будь-яких стосунків.

          «Вважаю, це одна з кращих книжок для того, щоби сім’ї могли працювати над собою. Автори не нав’язують нам, що робити. Вони подають багато різних вправ, що дуже допомагає людям збудувати своє сімейне і любовне життя».

          Шерил Сандберг. Включайся: жінки, робота й воля вести за собою16071764
          (Sheryl Sandberg. Lean in: Women, Work and the Will to Lead)

          Шерил Сандберг – американська бізнес-леді. З 2008 року працює головним операційним директором соціальної мережі «Facebook». У 2013 році побачила світ її книга «Включайся: жінки, робота й воля вести за собою», яка відразу стала бестселером New York Times та Amazon. На основі власної історії Сандберг розповідає про дискримінацію жінок на робочому місці та заохочує їх серйозніше ставитися до кар’єри, а чоловіків – допомагати своїм жінкам з хатньою роботою. Попри успіх книги, вона викликала і критичні зауваження.

          «Як на мене, Шерил Сандберг дуже гарно допомагає жінкам почуватися краще і реалізовуватися в кар’єрі. Між іншим, ця книга не лише для жінок. Хлопці, хочете мати щасливе подружжя і гарне сімейне життя? Вам також треба зрозуміти, чому вашим дружинам треба реалізовувати себе».

          Sophia-OpatskaСофія Опацька, декан Львівської бізнес-школи УКУ

          Клейтон Крістенсен. Як ви збудуєте своє життя?jak_vu_zbuduete_svoe_zuttia_0
          (Clayton M. Christensen. How Will You Measure Your Life?)
          Український переклад – Львів, «Видавництво Старого Лева», 2016.

          Клейтон Крістенсен – американський вчений, бізнес-консультант, релігійний діяч. Світову славу здобув завдяки своєму дослідженню «Дилема інноватора» (1997), яке аналізувало природу бізнес-інновацій. Книжка «Як ви збудуєте своє життя?» – спроба крізь призму бізнес-ідей показати можливості для досягнення цілей, які ставить перед собою кожна людина: побудова кар’єри, щасливі сімейні стосунки, гармонійне виховання дітей.

          «Автор написав цю книгу вже в поважному віці, він багато у своєму житті бачив і багато через що перейшов. Він пропонує різні управлінські теорії і концепції і як їх можна застосувати – не лише до бізнесу, а й до свого власного життя».

          Адріан Сливоцький. Зона прибутку51GW6PPEKML._SX306_BO1,204,203,200_
          (Adrian Slywotzky. The Profit Zone)

          Андріан Сливоцький – американський економіст українського походження, автор світових бестселерів з питань стратегічного управління. Член дорадчої ради Львівської бізнес-школи УКУ (LvBS). У 2001 році став почесним професором Національного університету «Києво-Могилянська академія».

          «Книжки Сливоцького непрості, я не можу виокремити з них одну. Але якщо мова йде про бізнес – коли хтось хоче зрозуміти, як успішно вести бізнес, варто прочитати “Зону прибутку”».

          «У бізнес-літературі є багато книжок про історії успіху, і я вважаю їх дуже корисними просто з точки зору загального розвитку. Але вважаю, що вони абсолютно не допомагають людям знайти якийсь рецепт. Рецепту немає, кожен мусить написати свій власний. Більше того: цей рецепт ми пишемо впродовж цілого життя – тому що змінюються обставини, змінюється контекст, змінюється сучасність, і з тим всім змінюємося ми».


          aleksijchykВладика Венедикт, протосинкел ЛА УГКЦ

          «Я не можу назвати одну книгу, яка змінила моє життя. Вважаю, що людина в день має читати щонайменше годину. Якщо дві, три – це вже чудо. Де знайти цей час? Він є завжди. Які книги? Кожному інша книга промовить. Треба завжди вчитися, це допомагає дивитися на світ з різних площин. Кажуть: бійся людини, яка прочитала одну книжку. Чому? Бо вона все знає – у тій книжці так написано! Тому вважаю, що читати і здобувати знання треба протягом всього свого життя».

          Підготувала Катя Судин

           

          Читай також

        • «Роби те, що від тебе залежить». Владика Венедикт про зневіру, тил і передову
        • Як пізнання себе допоможе сприймати ближніх
        • Для всіх і кожного. Книжкові новинки до зимових свят від видавництва «Свічадо»
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора