Секретний експеримент щастя

Читай також

  • Я б хотіла знайти щастя…
  • Завершується реєстрація на онлайн-школу «Як збудувати щасливі стосунки?»
  • Що казав Ісус Христос про щастя?
        • Секретний експеримент щастя

          В житті кожної людини часом трапляються такі ситуації, коли певні події вводять душу у стан глибокого смутку і ніщо, здавалось би, не зможе втішити. Особливо стається це в моменти, коли нам потрібно багато працювати, досягати поставлених цілей і йти вперед.

          Для того, щоб у таких випадках швидко повернути себе у ресурсний стан, психологи рекомендують провести невеличкий 5-денний експеримент, що дає гарантію на особливе відчуття щастя.

          Усі ми сприймаємо світ в основному 5-ма сенсорними системами:

          • Зоровою (візуальною);
          • Слуховою (аудіальною);
          • Нюховою (ольфакторною);
          • Смаковою (густаторною);
          • Дотиковою (кінестетичною).

          Read in English: THE SECRET EXPERIMENT OF HAPPINESS

          Пропонується прожити кожний день під призмою певного відчуття. Наприклад: вийди завтра в світ і милуйся ним, отримуй задоволення тільки через очі. Що дасть нам цей день? Викид серотоніну, ендорфіну, дефаміну тощо, адже центр задоволення буде активований в цей день. Те саме – поставити рамки пошуку радості впродовж інших 4-х днів, з іншими сенсорними центрами.

          Отже, настав 1-й день експерименту: ти – очі. Протягом цілого дня спостерігай лише за красою світу цього, за природою, посмішками, тваринками, інтер’єрами, улюбленими кольорами. Створи на своєму робочому столі окрему папку з картинками, які найбільше потішають, від яких у тебе виникає миттєва емоція захоплення.

          2

          2-й день. Звукотерапія: ти – вуха, ти слухаєш світ і вибираєш саме те, що тебе втішає. Прислухайся до природи, до шелесту листя на деревах, подуву вітру, співу пташок, шуму дощу, водоспаду, звуків лісу, до милозвучності рідної української мови або французької чи італійської. А також знову заведи на робочому столі папку з улюбленою музикою (наприклад, такою), яка піднімає тобі настрій (але не надто «важкою»). Ти будеш приємно здивований. Без музики життя було б неможливим!

          3-й день. Ти – ніс. Завдання те саме: аромати квітів, зелені, кави, ванілі, шоколаду, улюблених парфумів. Зайди у магазин солодощів і пригадай аромат дитинства. Влаштуй собі вечір при арома-свічках або звикай користуватись арома-маслами чи ароматичним вугіллям для каміну. Можна використовувати освіжувачі повітря, але тільки екологічні. Дуже часто люди забувають, що усі ці пахощі (як терапія) послужать гарантом доброго настрою і самопочуття.

          4-й день – день дегустації і ласощів. Тільки пам’ятай про міру заради твоєї фігури. Багато людей із зайвою вагою навіть не здогадуються, звідки беруться додаткові кілограми. Чи помічали ми, як дехто навіть публікує картинки з їжею у соц. мережах? Річ у тім, що ці люди за допомогою їжі отримують задоволення через всі сенсорні системи: споглядання на їжу, хрумтіння під час пережовування, аромат, смак і дотик (при особливій консистенції страви).

          «Ліки від отрути відрізняє міра!»

          5-й день – дотикова насолода. Поцілунки, обійми, дотики і будь якого роду ніжності стануть незабутніми! Тільки варто пам’ятати про второпність і поміркованість!

          3

          Отже, експеримент завершено! Його результати будь максимально корисні, а найважливіше те, що таке відчуття щастя ніколи не дасть тобі потонути у смутку і швидко поверне у ресурсний стан, коли потрібно особливо попрацювати, покаже твої емоційні якорі для відновлення.

          Не полінуйся п’ятьма способами стати щасливим щодня, і ти будеш мати мінімум 5 причин не піддаватися нещастю!

          Підготувала Ярина Білецька

          За матеріалами відео Алуніки Добровольської  “Як отримати задоволення від життя”

          Фото: tehcute.comliveinternetbilahata.net

          Читай також

        • Я б хотіла знайти щастя…
        • Завершується реєстрація на онлайн-школу «Як збудувати щасливі стосунки?»
        • Що казав Ісус Христос про щастя?
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Коментарі

              • Ярина Білецька    14.06.2016 о 11:59

                Ідея не в тім, що ми ходимо і нічого не бачимо – не чуємо і нічим не насолоджуємося, а в тім, щоб наситити кожну сенсорну систему ОКРЕМО і таким чином МАКСИМАЛЬНО! :)

              • Кожен день використовую всі 4 методи і дітей вчу бачити, чути, відчувати природу по дорозі, коли йдемо в школу, садок на роботу.