Перемогти стрес: 5 практичних порад

Читай також

  • Наскільки ми послідовні у своїх думках, словах, учинках та як цього досягнути
  • Як пізнання себе допоможе сприймати ближніх
  • Владика Венедикт пояснив, як пов’язані гроші і життя
        • Перемогти стрес: 5 практичних порад

          Прокинувшись вранці, ви, можливо, вирішили, скільки разів натисните на кнопку будильника, у що одягнетесь чи скільки чашок кави вип’єте. Однак виникають проблеми, над якими ви не задумувались заздалегідь. Про що йдеться? Ви обирали сьогодні погоду? Змогли проконтролювати дорожній рух? А настрій свого друга чи подруги?

          Звісно, такі питання важко назвати мудрими: ми цього не вирішуємо. Якщо б вирішували, то на кілька градусів стало тепліше, на магістралі стало би менше авт, випуски новин були б виключно про хороше, а друзі – завжди із фантастичним настроєм.

          Правда в тому, що є проблеми, на які ми не здатні вплинути, але це не означає, що ми стаємо жертвами ситуації. Так, не завжди можемо змінити ситуацію, зате завжди – обрати той спосіб, в який реагувати на неї. Роздумайте над тим, як ви реагуєте. Ось декілька практичних порад. Якщо дощить, займіться домашніми справами, які вже стільки часу відкладали. Якщо транспорту на дорогах все більшає, оберіть альтернативний варіант для збереження часу. Якщо подруга сумує, підбадьорте її. Навіщо дозволяти її стану впливати на ваш?

          Стресові ситуації чекають на нас щодня, однак пропонуємо 5 дієвих методів для того, щоб перебороти страх.

          Говоріть позитивно. Якщо ви не даєте собі ради із постійним стресом та купою проблем, не можете знайти кореня усіх цих проблем, почніть кожного дня читати Біблію і роздумувати. Зупиніться! Прокинувшись, не починайте день із нарікань – як все погано, але із слова Божого і з надією: “Я отримав повну перемогу”  (Римл. 8, 37), “Отець же ваш небесний знає, що вам усе це потрібне” (Мт. 6,32), “Я можу все в тому, хто укріплює мене” (Фил. 4,13).

          Упорядкуйте свої фінансові справи. Якщо ваш гаманець стає джерелом постійного стресу, спробуйте вести облік витрат, моніторити бюджет або хоча б перевірити його стан. Як можна зарадити у такій ситуації? Відмовтесь від купівлі дорогих непотрібних речей. Може варто знайти підробіток або почати економити? Може хтось із ваших знайомих зможе допомогти у цьому?

          Чиніть ворогам добро. Якщо щодня хтось виводить вас із себе, ображаючи, зробіть для нього щось приємне – напишіть дружнього листа, купіть обід, скажіть, що цінуєте його або почніть молитись за нього. Ці маленькі вчинки насправді є прийняттям Божої волі – любити своїх ворогів.

          Бракне сил? Поповніть ресурси! Якщо у вас є проблеми зі здоров’ям, які провокують хронічну депресію, почніть робити зарядку. Не жалійте себе! Знайдіть час для щоденного заняття спортом: вашому тілe це вкрай необхідно. Складіть план і не шукайте нагоди його уникнути. Може ви думаєте, що немає сил займатись спортом? Відчуваєте себе препогано, страшенно втомленими? Спробуйте: заняття спортом додасть вам сил.

          Змініть ритм роботи. Якщо на роботі вимоги до вас занадто високі, делегуйте частину своїх обов’язків колегам, поговіріть про це із вашим начальником (може він не знає, які об’єми роботи ви виконуєте чи як це впливає на ваше особисте життя). Не жалійтесь, а шукайте спосіб, який дозволить оптимально використовувати ваші ресурси, щоб бути ефективним працівником.

          Не живіть життям, сповненим стресом. Живіть щасливо у мирі і перемозі. Питання: що ви робите для цього. Рішення – за вами.

          Адаптація Тетяни Трачук

          Читай також

        • Наскільки ми послідовні у своїх думках, словах, учинках та як цього досягнути
        • Як пізнання себе допоможе сприймати ближніх
        • Владика Венедикт пояснив, як пов’язані гроші і життя
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.