86-річна монахиня, що знялася в рекламі Nike

Читай також

  • Без кінцівок після невдалого аборту, тепер – чемпіон світу з плавання
  • Спорт і Радість. Тіло – храм душі. 5-й випуск зі священником-спортсменом
  • Спорт та здорове харчування Тіло – храм душі. 3-й випуск зі священником-спортсменом
        • 86-річна монахиня, що знялася в рекламі Nike

          У свої 86 років Мадонна Бадер може плисти, їхати на велосипеді і бігти (іноді переходячи на крок) 16,5 годин, без перерви. Як? З Божою допомогою. Сестра Бадер – черниця з римо-католицької громади Спокана, штат Вашингтон (Spokane, Washington).

          Нещодавно Nike випустила короткий фільм «Безмежна молодість», героїнею якого стала сестра Мадонна Бадер. Монахиня вже давно займається тріатлоном – видом спорту, який представляє собою гонку з плавального, велогоночного і бігового етапів. «Перші 45 перегонів не вбили мене», – жартує сестра Мадонна Бадер перед початком запливу. У підписі до ролика відзначається, що «у молодості немає вікових рамок»:

          Мадонна Бадер народилася в 1930 році в Сент-Луїсі, штат Міссурі (St. Louis, Missouri), і в 23 роки прийшла в монастир. У 1970-му вона монастир покинула, приєднавшись до релігійної організації Sisters for Christian Community, що відноситься до Римо-Католицької Церкви.

          Вперше дистанцію Ironman, яка часом не під силу навіть молодим людям, Мадонна завершила, коли їй було 52 роки, а зацікавилася вона тріатлоном за порадою священика, її духівника, який запевнив сестру, що це відмінний спосіб тренування розуму, тіла і духу.

          Багато разів ставала найстаршою жінкою, яка фінішувала в супер-тріатлоні IronMan («Залізна людина»). Це один з найскладніших видів багатоборства, в якому учасники спочатку майже чотири кілометри пливуть, потім 180 кілометрів їдуть на велосипеді, а потім 42 кілометри біжать. Без зупинки, зі строгими обмеженнями по часу на кожному з етапів. У сестри Бадер є свій спосіб впоратися з такими навантаженнями. Поки інші учасники змагання борються за перемогу, вона молиться. Крутить педалі, пливе, біжить, і подумки складає хвалу Господу. І ще молиться за всіх знайомих, які попросили її про це.

          За 30-річну кар’єру в екстремальному спорті Мадонна Бадер не раз отримувала травми. Одного разу, коли їй було 76, під час чергового тріатлону вона невдало впала з велосипеда (її підрізав хтось із учасників) і зламала руку. Лікар зробив рентген, наклав гіпс і прописав 10 тижнів повного спокою. «Я дуже хотіла взяти участь в ще одному змаганні, яке повинно було відбутися всього через 6 тижнів, – згадує Бадер. – Тому стала прислухатися до свого тіла, молилася, щоб скоріше видужати, багато ходила пішки і проводила якомога більше часу на сонці, щоб отримувати вітамін D».

          Через 5 тижнів лікар з подивом розглядав свіжий рентгенівський знімок руки Мадонни Бадер. Перелом повністю зажив. У черниці залишався ще тиждень на відновлення спортивної форми та підготовку до змагань.

          «Пам’ятайте: жоден лікар не знає ваше тіло так добре, як ви самі», – говорить сестра Бадер.

          Сестра була учасницею Ironman 45 разів. Мадонна встановила рекорд, ставши найстаршою учасницею гонки.

          Зрештою, після Ironman 2013 року вона вирішила припинити брати участь в змаганнях. Звичайно ж, про те, щоб завершити плавати, їздити на велосипеді і бігати, мови не йде, але робити це Мадонна буде вже без змагальної складової.

          До свого віку, а сьогодні Мадонні Бадер 86 років, вона ставиться з християнською смиренністю – старіння лише наближає її до зустрічі з Творцем. Звідки ж беруться сили у цієї 86-річної жінки, яка долає дистанції, непосильні здоровим молодим людям? Мадонна запевняє, що вона черпає їх в своїй вірі в Бога. Втім, без серйозних тренувань також не обходиться, і тільки сама Баден знає, скільки сил і праці вкладено в кожну її перемогу крім однієї лише небесної допомоги.

          Як би не було, вона офіційно є сьогодні найстаршою жінкою, яка завершила Ironman Triathlon.

          За матеріалами: catholicnews.org.ua

          Читай також

        • Без кінцівок після невдалого аборту, тепер – чемпіон світу з плавання
        • Спорт і Радість. Тіло – храм душі. 5-й випуск зі священником-спортсменом
        • Спорт та здорове харчування Тіло – храм душі. 3-й випуск зі священником-спортсменом
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.