«На ріках вавилонських» – подолати самотність любов’ю

Читай також

  • Чотири життя Андрія Зелінського.
  • “Коли руйнуються основи, що може праведник зробити?” (Псалом 11, 3)
  • «Я знаю, який вигляд може мати наша поразка, – це рускій мір під українським прапором», – о. Андрій Зелінський
        • «На ріках вавилонських» – подолати самотність любов’ю

          В п’ятницю, 16-го вересня, відбулась презентація книжки отця Андрія Зелінського, Т.І. «На ріках вавилонських. Кілька думок про повернення». Цього ж дня міський голова Андрій Садовий під час 23-го форуму видавців нагородив священика Золотим Гербом Львова за цю книжку.

          «На ріках вавилонських» – це оригінальний твір, у якому автор розповідає про досвід самотності. У першій частині книжки описано на прикладі реальних історій кілька моделей самотності, як людина переживає її у суспільстві. І самотність – не просто відчуття залишеності, а відчуження людини від себе, від іншого, від Бога. Друга частина, в основі якої біблійні сюжети (опис Едему, боротьба патріарха Якова з Богом, перебування святого пророка Іллі в печері),  розповідає нам про шляхи повернення з самотності. Як  нам повернутися? Вернутися до себе справжнього – безумовно і безмежно любленого, зустріти брата в іншій людині, пам’ятати, що Бог – це абсолютна, безумовна, безмежна любов.

          Як подолати самотність? Отець Андрій Зелінський, Т.І.:

          «Подолати самотність, подолати війну можна лише любов’ю. Для того, щоб любов була справжня, нам потрібно виходити з своїх печер, потрібно долати пустелі, нам потрібно зустрітись з собою справжнім – любленим і здатним любити».

          Любімо себе і ближніх, пам’ятаймо про Бога любов до нас, щоб не почуватися самотніми і бути щасливими.

          Ірина Кисилевич

          Довідка видавництва “Свічадо”:

          Андрій Зелінський – священик Української Греко-Католицької Церкви, член чернечого згромадження «Товариство Ісуса», військовий капелан, член Ініціативної групи Української Академії Лідерства. Філософську освіту здобував у Коледжі Святого Василія, Стамфорд, США, богословську – в Папському Григоріанському університеті в Римі, Італія, політологічну – в Національному університеті «Києво-Могилянська Академія». Основні сфери наукових інтересів та напрямки пасторальної діяльності: християнська духовність у контексті сучасної культури, ідеологія національної безпеки та забезпечення духовних потреб військово службовців. Викладач Київської Трьохсвятительської духовної семінарії УГКЦ та автор книги «Соняхи». З червня 2014 року бере активну участь у наданні духовної підтримки українським військовим у зоні АТО, здійснюючи своє служіння у підрозділах ЗСУ під Слов’янськом, Краматорськом, Старогнатівкою та у Пісках, Дебальцевому, Широкіному Донецької області.

           

          Читай також

        • Чотири життя Андрія Зелінського.
        • “Коли руйнуються основи, що може праведник зробити?” (Псалом 11, 3)
        • «Я знаю, який вигляд може мати наша поразка, – це рускій мір під українським прапором», – о. Андрій Зелінський
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Захоплююсь журналістикою, церковним співом, люблю котів