У Вас немає досвіду роботи: 10 способів розширити резюме

Читай також

  • Прямий ефір про МАПа-громади. Дізнайтеся чому, кому і для чого потрібно пройти цей курс
  • Якщо ви ще не знаєте, що робити у Великий піст
  • “Ти вільний, і якщо бажаєш загинути – це в твоїй волі”: духовні поради монаха-пустельника
        • У Вас немає досвіду роботи: 10 способів розширити резюме

          З проблемою відсутності стажу роботи стикається багато молоді в пошука працевлаштування. Як вийти із замкненого кола і збільшити своє резюме – у статті від melni.me

          Проблема відсутності досвіду роботи чи його нестача при першому працевлаштуванні все ще не втрачає своєї актуальності. Проте якщо колись отримати такий досвід можна було переважно в якій-небудь фірмі чи компанії, то тепер можливостей для здобуття необхідних навичок та знань є безліч. При цьому такі можливості приносять не тільки необхідний досвід роботи, можливість адаптуватись до потреб роботодавців в конкретній професійній сфері чи виявити в собі здібності до виконання певних завдань, але й подорожувати, знайомитись з цікавими людьми та розвиватись різносторонньо. Ми пропонуємо вам 10 варіантів отримання досвіду, який ви можете занести у ваше резюме.
          1. Стажування

          Стажування – це період роботи, протягом якого особа отримує необхідні теоретичні та практичні навички виконання типових для посади завдань. Цей варіант є хорошим тому, що умови відбору стажистів є менш жорсткими в порівнянні з умовами, які висуваються до майбутніх працівників, в той же час стажування може стати вашою пропускною карткою до отримання омріяної вакансії в цій компанії. Стажування дає можливість працювати в цікавих проектах разом із професіоналами, перейняти їх досвід та показати свої вміння, а також проявити ініціативність та активність.

          2. Волонтерські проекти

          Волонтерство передбачає безплатну роботу, в той же час винагороджується хорошими соціальними зв’язками, новим досвідом та можливістю безкоштовно взяти участь у цікавих проектах, концертах, зустрічах, подорожах тощо.

          3. Соціальні проекти 

          Соціальні проекти хоч і базуються на питаннях, які найбільш гостро стоять у світі: СНІД, торгівля людьми, адаптація людей з обмеженими можливостями в суспільстві, екологічні проблеми тощо, крім цього це чудова можливість проявити свої лідерські та організаторські якості, познайомитись з впливовими та успішними людьми, навчитися комунікувати та переконувати. Як створити власний соціальний проект, читайте за посиланням:

          entrepreneur

          4. Конкурси

          Конкурси дають можливість визначити ваше місце серед інших людей, які займаються такою ж справою, а отже дати мотивацію рости дальше або ж прагнути до досконалості. Конкурси зазвичай проводяться для представників творчих професій, зокрема для тих, хто вправно формує слова в речення та створює цікаві тексти, є добірка корисних сайтів:

          5. Дистанційна робота

          Все більший масив завдань можна виконувати через інтернет, а тому для організованих та наполегливих є шанс знайти собі дистанційну роботу та ще під час навчання здобувати досвід роботи не виходячи з дому. Звісно, таким чином можна здобути досвід не у всіх сферах, проте для дизайнерів, програмістів, журналістів та маркетологів точно чекають цікаві вакансії.

          6. “Хибне портфоліо”

          Нічого поганого чи протизаконного: “хибне портфоліо” – це добірка робіт, які ви виконали, поставивши собі завдання показати всю свою майстерність, тобто ці роботи не були вам замовлені, ви самостійно придумали завдання, дизайн, макет, тему тощо. Таким чином ви можете показати все, що вмієте, а переглянувши роботи конкурентів постійно вдосконалюватись.

          Productivity-Photo-sm

          7. Курси і семінари

          Навчальні заходи, які виходять за рамки звичного розкладу в навчальному закладі – великий плюс для тих, хто хоче отримати високооплачувану посаду. Додаткові освітні заходи, як от: курси, конференції, семінари чи тренінги дають можливість розвинути окрему сферу знань та вміння, поглибити їх, а отже наближають вас до досягнення професіоналізму в обраній справі.

          8. Міжнародні тренінги

          Міжнародні тренінги – можливість для тих, хто добре володіє англійською мовою, безкоштовно поїхати за кордон, отримати знання та вміння, які стосуються тематики тренінгу, познайомитись з цікавими, активними людьми та вивчити інші мови, оскільки такі проекти зазвичай багатонаціональні. Проводяться вони втім і в Україні на тих самих умовах. Для участі в тренінгу вам потрібно надіслати мотиваційний лист та своє резюме написане англійською мовою і чекати поки вас виберуть організатори.

          9. Подорож та робота

          Якщо робота в офісі не для вас, кличуть мандри і ви б з радістю відправились світ за очі, от тільки прекрасно усвідомлюєте, що життя за кордоном не з дешевих, ви можете поєднати подорожі та роботу. І мова зараз йде не тільки про славнозвісні проекти Work and travel чи Au Pair. Ви можете працювати в когось в саду чи на фермі, допомагати по дому чи доглядати за дітьми в обмін на їжу та житло. Декілька таких можливостей є на цих сайтах:

          10. Станьте частиною командою

          Якщо ваші друзі, знайомі чи родичі вже працюють над проектом, який видається вам цікавим, запропонуйте їм допомогу. Не обов’язково одразу вимагати за це оплату або приділяти цьому весь свій час, але якщо у вас є вміння, які зможуть полегшити життя команди, а вам принести цікавий досвід, то чому б не допомогти навзаєм.

          За матеріалами: melni.me
          Фото: pexels.com

          Читай також

        • Прямий ефір про МАПа-громади. Дізнайтеся чому, кому і для чого потрібно пройти цей курс
        • Якщо ви ще не знаєте, що робити у Великий піст
        • “Ти вільний, і якщо бажаєш загинути – це в твоїй волі”: духовні поради монаха-пустельника
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.