Виставка “Наш світ. Особливий погляд”

Читай також

  • «Він змінював світ»
  • Сфокусуватись на освіті: Львів зустрічає 65 українських та зарубіжних вишів
  • Повернення
        • Виставка “Наш світ. Особливий погляд”

          2 грудня відбулось відкриття виставки “Наш світ. Особливий погляд”. Вона особлива тим, що авторами картин є люди з розумовою неповносправністю.  А організована вона була організацією “Лярш-Ковчег”

          Ця організація, яка об’єднала людей з різними потребами та можливостями у єдину спільноту, неодноразово  проводила творчі майстерні та майстер-класи для людей з особливими потребами. Проте на арт-терапії все не завершилося.  Творчість друзів (саме так іменують учасників спільноти “Ляршу”) доросла до рівня виставки. Цим людям є що показати світу. Адже часто, керуючись стереотипами, світ не розуміє та відштовхує цих людей.  Проте їхні інакшість та особливість не можуть стати причиною бар’єру. Так, досить часто ці люди є орієнтовані на власний світ, не зрозумілий іншим. Інколи з ними важко знайти спільну мову.  Але їхня творчість, їхні картини – це вікно, що дозволяє цей світ розглянути.

          Перше враження від побачених картин – яскравість. Всі картини насичені яскравими кольорами. Важко знайти сірість, однотонність, одноманітність. Друге враження – це дія. Під час перегляду картин не має відчуття статичності, “застиглості”. І навпаки: присутнє відчуття руху, пориву, експресії. Напевно, ці дві характеристики передають Внутрішній світ авторів, який ми не можемо вловити. Але всередині якого – все набагато цікавіше.

          Самі ж митці досить скромно розповідають про свою творчість. Відзначають допомогу та настанови майстрів, які з ними займались та допомагали освоювати мистецтво  малювання.  Розповідають, що просто малюють те, що їм подобається. Розповідають про своє захоплення від творчості. І просто щиро радіють свої першій справжній виставці.

          Виставка “Наш світ. Особливий погляд” триватиме з 2 по 16 грудня. Відвідати її можна за адресою: Львів, вулиця Мулярська, 2а. Картини, які вам сподобались можна придбати,  а виручені гроші будуть спрямовані на благодійність.

           

           

           

           

          Більше інформації: larche-kovcheh.org.uafacebook.com

           

           

          Читай також

        • «Він змінював світ»
        • Сфокусуватись на освіті: Львів зустрічає 65 українських та зарубіжних вишів
        • Повернення
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.