Щасливий той, хто щасливий у себе вдома

Читай також

  • ДіяТи. Самооцінка українців і те, як це впливає на нас як націю. Марія Тракало
  • ДіяТи. Як відбудувати особисту цінність: як гідність жінки впливає на сімʼю. Наталія Заставецька
  • «Як досягти гармонії у стосунках?» ― онлайн-курс від «Покликані до любові»
        • Щасливий той, хто щасливий у себе вдома

          Кожна людина прагне бути щасливою, незалежно від статі, віку, нації чи релігійної приналежності. Хтось знаходить щастя у грошах, хтось у розвагах чи стосунках, але кожен з нас, встаючи зранку, вирушає у світ саме для пошуку свого щастя.

          З давніх-давен більшість людей знаходить його в родині, сімейному затишку, атмосфері любові та підтримки. Майже для кожного з нас сім’я є сенсом життя, однак мало хто задумується про те, скільки потрібно зусиль, терпіння та прощення для того, щоб сім’я була справді гармонійною, а кожен з її членів щасливим.

          Ми забуваємо, що для порозуміння у родині не можна перекладати відповідальність за все на іншого, що слід починати із себе та завжди керуватися любов’ю. Будувати сім’ю нелегко, саме тому у нас стільки розлучень вже на першому році спільного проживання. Незважаючи на високу освіченість, у зв’язку з різними чинниками молоді люди часто не вміють бути разом, залишаючись собою.

          Вирішення цієї проблеми є важливим для всього суспільства, тому питанню сім’ї слід приділити достатньо уваги. Власне чим займається соціальна ініціатива «Хтось не зробить» у своєму напрямку «Щаслива сім’я», координатором якого є Марія Дзюбій. Молоді, творчі та активні люди докладають свої зусилля для того, щоб сформувати у молоді розуміння важливості сімей та сприяти активізації їхнього потенціалу для побудови гармонійних родинних стосунків.

          Я координую напрямок “Щаслива сім’я” в соціальній ініціативі “Хтось не зробить “. На жаль, у школах та університетах нас не вчать, як будувати сім’ю, можливо, це і є причиною такого високого відсотку розлучень. Щоб здобути професію, ми вчимося 6 років, а робота – це лише частина нашого життя, інша ж частина – це сім’я, але для неї знань ми не отримуємо. – каже Марія Дзюбій.

          У рамках діяльності організації «Хтось не зробить. Щаслива сім’я» студенти  4 курсу Українського Католицького Університету соціальної педагогіки запустили проект «Моя сім’я – моя фортеця», який реалізовується у загальноосвітній школі № 43 міста Львова. Протягом чотирьох зустрічей з учнями 10 класу, які відбуваються з 7 по 17 лютого, студенти Музика Галина, Батіг Ольга, Плекан Наталія та Петрінець Олег порушують теми, що є важливими для вироблення оптимальної моделі поведінки в сім’ї. Під час тренінгових занять обговорюються теми сімейних цінностей, вирішення конфліктів у родині, асертивності та уміння спілкуватися.

          Студенти подають цікаву інформацію для роздумів та, безумовно, приділяють увагу рефлексіям дітей. Дуже важливо, щоб учні мали власне розуміння того, як поводитися у сім’ї, будучи дітьми чи подружжям, щоб вона була щасливою.  Бесіди, ігри та творча діяльність є цікавою для старшокласників та приносять задоволення як і для них, так і для студентів.

          Проект «Моя сім’я – моя фортеця» – корисний внесок у діяльність організації, так як він допомагає формувати у старшокласників бачення повноцінної родини, мотивує їх проаналізувати власні вчинки, що впливають на психологічний клімат сім’ї та робить їх на крок ближчими до власного щастя, адже щасливий той, хто щасливий у себе вдома.

           

          Автор: Галина Музика

          Читай також

        • ДіяТи. Самооцінка українців і те, як це впливає на нас як націю. Марія Тракало
        • ДіяТи. Як відбудувати особисту цінність: як гідність жінки впливає на сімʼю. Наталія Заставецька
        • «Як досягти гармонії у стосунках?» ― онлайн-курс від «Покликані до любові»
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.