Успіх – це працювати «через не хочу». 10 тез однієї зі ста успішних українок

Читай також

  • Молись так, щоб отримати від Господа благодать
  • 10 принципів, які допоможуть нам досягти успіху у стосунках із Богом. Приклад Давида
  • Коли ми трудимось у Бозі, то діяльно любимо
        • Успіх – це працювати «через не хочу». 10 тез однієї зі ста успішних українок

          Засновниця і керівниця LvBS Софія Опацька, учасниця рейтингу ТОП-100 успішних українок видання «Новое время», ділиться своїми правилами успіху в бізнесі та житті.

          1. Щоб бути лідером, важливо мати три речі – компетенції, лідерський характер і commitment, тобто відданість справі, своєрідну жертовність в тому, що ти  робиш.

          2. Якщо ти усвідомлюєш, чого тобі бракує, якщо ти ставиш перед собою мету це змінити – тоді розвинути в собі можна більшість якостей.

          3. Розвиток дійсно пов’язаний з виходом із зони комфорту. Якщо ти робиш щось у 150-й чи навіть 5-й раз в житті – це не дає того виклику, який відчуваєш, коли робиш щось вперше. Ти чомусь противишся, але потім робиш цей новий крок і розумієш: якщо б ти його не зробив – ти не зрозумів би, що ти щось можеш. Це і є розвиток, якого не буде, якщо не вийти з зони комфорту.

          4. Щоб досягти успіху, треба багато і наполегливо працювати і часто робити речі «через не хочу». В житті взагалі багато що треба робити «через не хочу».

          5. Знайдіть собі ментора, який буде не критикувати вас, а давати чесний фідбек. Люди з досвідом легко на це погоджуються, тому що розуміють, що так вони можуть його передати комусь.

          6. Читати книжки дуже важливо, вони розширюють кругозір. Я погоджуюсь з Адріаном Сливоцьким, який каже, що кожну книжку треба хоча б тричі прочитати: в перший раз ти скануєш книгу, намагаючись вхопити загальну ідею, в другий – ти її реально читаєш, на третій – починаєш замислюватися над чимось.

          7. Найголовніше, що дає навчання за кордоном – це широта мислення і світогляду. Це те, що ми намагаємося давати слухачам і в нас у бізнес-школі – витягнути людей з мислення про те, як робити бізнес у Львові чи в Україні, і навчити їх мислити масштабніше, показати їм, про що думають компанії в США, Європі, Азії, показати їм глобальні тренди.

          8. Навчаючись в Америці, Європі чи Азії, ти перебуваєш в дуже конкурентному середовищі, а конкурувати з кращими завжди добре, бо ти стаєш кращим.

          9. Українському суспільству бракує підприємництва і підприємливості. Так, як компанії конкурують за клієнтів на заході, не порівняти з тим, що є в Україні. Українські компанії часто досягли певного рівня, втамували свої амбіції і їх все задовольняє – для себе і для дітей вистачить. Я часто не бачу глобальної амбітності в українського бізнесу.

          10. В українському суспільстві побутує дуже осудливе ставлення до помилки: якщо ти помилився – все, з тобою немає чого мати справу. А насправді, якщо ти помилився і навчився чомусь – це цінно, бо це означає, що іншим разом ти зробиш краще.

          Джерело: tvoemisto

          Читай також

        • Молись так, щоб отримати від Господа благодать
        • 10 принципів, які допоможуть нам досягти успіху у стосунках із Богом. Приклад Давида
        • Коли ми трудимось у Бозі, то діяльно любимо
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.