6 видів брехні, яку використовує сатана, щоб звинувачувати християнина

Читай також

  • Отець-доктор Іван Гобела: «Великий піст ― час для нашого преображення і Канон Святителя Андрея Критського в цьому нам допоможе»
  • Владика Венедикт пояснив, чи Бог карає?
  • Як св. Мартин Турський прогнав диявола від свого смертного ложа
        • 6 видів брехні, яку використовує сатана, щоб звинувачувати християнина

          «Величезна кількість християн, яких я знаю, бере участь у щоденній боротьбі з ворогом їхніх душ.

          І сатана невблаганний в своїх атаках. Він описаний в Святому Письмі як «батько брехні» (Ів. 8,44) і «обвинувач братів» (Одкр. 12,10). Він махає своїм кістлявим пальцем осудження і намагається не допустити нас до любові і благодаті Господа».

          Джей Лі Ґрейді, колишній редактор журналу «Харизма» (Charisma) розповів про шість видів брехні, які використовує сатана, намагаючись звинувачувати християн і не допустити до Божої благодаті, пише Християнський Мегапортал invictory.com з посиланням на ieshua.org.

          «Ви ніколи не отримаєте перемогу в християнському житті, якщо не викриєте, не  повстанете і не відмовитесь від необгрунтованих звинувачень сатани. Якщо сатана знову і знову прокручує свою брехню у вашому розумі, вам потрібно зупинити це прямо зараз!» – додав Джей Лі Ґрейді.

          1. Ісус не може використовувати вас, якщо у вас є яка-небудь слабкість.

          За словами служителя, диявол завжди готовий нагадати людині, що вона товста, неприваблива, схильна до депресії або залежності, сексуально травмована або боязлива.

          «Але знаєте що? Люди, які описані в Біблії і використовуються Богом, були далекі від досконалості. У кожного християнина є недоліки. Бог створив нас слабкими, щоб ми могли знайти свою силу в Ньому. Якщо ви досконалі, вам не потрібен Спаситель», – додав він.

          2. Ви повинні здатися, якщо постійно боретеся з гріхом

          «Багато чоловіків-християн, яких я знаю, відчувають себе духовно недостойними, оскільки вони не побороли повністю свою залежність від порнографії. Їм погано від того, що вони спокушаються, а якщо вони спотикаються і грішать – ходять в поразці багато тижнів. Це може призвести до розчарування і відчаю, і після цього вони можуть втратити будь-яку надію на подолання цієї гріховної звички», – зазначив Джей Лі Грейді.

          Він підкреслив, що секрет перемоги не в тому, щоб потіти і напружуватися в протистоянні, але бути в молитовному розважанні про Божу любов, і в тому, щоб дозволити Його Духу піднятися всередині нас для перемоги над силою гріха.

          3. Божі обітниці дані іншим людям, а не вам

          Багато християн не вірять, що Отець Небесний любить і приймає їх. Вони, можливо, були відкинуті своїми батьками, або їм не вистачало батьківського схвалення. «Життєвий біль може заважати нам побачити Бога таким, яким Він є. Але якщо ви віддали своє життя Христу, Отець прийняв вас, Він вподобав вас і передав вам повноту спадщини. І ви можете проголошувати Його обітниці в своєму житті!» – заявив Джей Лі Ґрейді.

          4. Ви постійно злите Бога

          Багато християн основують свої відносини з Богом на факторі продуктивності. Якщо вони читають Біблію і моляться кожен день, вони відчувають, ніби знаходяться на боці Бога; якщо ж пропускають свої ранкові духовні практики, то припускають, що Він засмучений. За словами служителя, диявол любить такий законницький склад розуму, оскільки це заважає людям відчувати Божу благодать.

          «Ви повинні прийти до розуміння, що Отець любить вас не за те, що ви робите; Він любить вас, бо ви – Його дитя. Він довготерпеливий і сповнений доброти. Коли ви дозволите цій істині просочити вашу душу, ви будете насолоджуватися близькістю з Ісусом», – додав він.

          5. Ваші минулі помилки дискваліфікують вас.

          «Нещодавно я зустрів християнина, який любить Бога всім своїм серцем, проте він щотижня сидить в кінці залу і відчуває себе негідним сісти ближче, оскільки вчинив перелюб 35 років тому. Його дружина пробачила йому і він покаявся в цьому гріху, але він відчуває себе так, ніби носить червону ганчірку на шиї і засланий в духовну пустелю. Це брехня! – підкреслив служитель. – Якщо ви покаялися в своєму гріху, Бог простив його і забув про нього! Ніщо не може відлучити вас від Божої любові: ні аборт, ні розлучення, ні сексуальний гріх або будь-яка інша помилка, коли-небудь вами допущена».

          6. Ви вчинили непрощенний гріх

          «Я консультував кількох проблемних християн, які прочитали Матея 12,31 і вирішили, що вони зневажали Духа Святого і, отже, не зможуть спастися. Це безглуздий висновок, тому що людина, яка вчинила непростимий гріх в даному уривку, абсолютно не дбає про зневагу Духа. Якщо ви стурбовані цим, значить даного гріха ви не робили! Ваше серце звернено до Бога і ви хочете догодити Йому. Це вже є свідченням Його благодаті, діючої у вас», – зазначив Джей Лі Грейді.

           «Римлян 8,1 – один з найбільш звільняючих віршів у Біблії. Він проголошує: «Нема, отже, тепер ніякого засуду для тих, що в Христі Ісусі» (Рим.8,1). Ця обіцянка для вас! Ісус взяв на себе ваше покарання і знищив всю вашу провину. І Його кров набагато сильніша, ніж будь-яка брехня, якою сатана закидає вас, – підкреслив служитель. – Ви прийняті. Ваше минуле не має ніякого значення. Ви не повинні працювати, щоб заслужити Божу любов. Коли Отець дивиться на вас, Він не бачить ваших минулих гріхів чи теперішню боротьбу; Він бачить одяг праведності. Відкиньте диявольську брехню і повірте обітницям Божим. Він любить вас неймовірною, незбагненною, безумовною любов’ю».

          За матеріалами Католицького Оглядача

          Читай також

        • Отець-доктор Іван Гобела: «Великий піст ― час для нашого преображення і Канон Святителя Андрея Критського в цьому нам допоможе»
        • Владика Венедикт пояснив, чи Бог карає?
        • Як св. Мартин Турський прогнав диявола від свого смертного ложа
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 5 / 5. Vote count: 1

            No votes so far! Be the first to rate this post.