Не іди спати, не зробивши цього

Читай також

  • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
  • Я знаю, точно знаю про що мене спитають на Страшному Суді
  •  У Львові презентували книгу Глави УГКЦ «Бог не покинув Україну»
        • Не іди спати, не зробивши цього

          Вечірній час – чудова нагода для того, щоб, розслабившись, подумати над тим, що приніс нам прожитий день. Але нерідко на те, щоб зробити собі “рефлексію” прожитого у нас не вистачає часу або ж ми і не надто звикли витрачати його на роздуми. ДивенСвіт пропонує декілька порад щодо того, чого особливо важливо не забути перед сном

          Пригадати усе, що сьогодні було

          Як не крути, але все-таки маленьке хвилеве узагальнення сьогоднішнього “життя”, адже наше життя – то ї є кожна окрема мить, це те, чим не варто нехтувати. Бо без усвідомлення свого сьогодні ми навряд чи готові гідно зустріти завтра. Цей будень дав нам певні уроки, настанови, радощі – і дуже важливо їх пригадати собі перед тим, як іти до ліжка.

          Подякувати, за усе

          Незалежно від того, чи був цей день неймовірно успішний, неймовірно радісний, а чи найгірший – маємо вчитись бути за нього вдячним. Бо він був! Ми так звикаємо до життя, аж забуваємо, що воно для нас – подарунок, а не даність за замовчуванням.

          Помолитись щиро

          Звісно, подяка – це вже молитва. Бог знає, які ми іноді буваємо втомлені ввечері, Йому не треба наших жертв. Достатньо як доброму другові сказати Богу, що ми любимо Його, але давай поговоримо завтра. І це насправді буде щиро. Інша справа, коли навмисне не знаходимо для молитви хвилини. Бог чекає, бо любить.

          Перепросити

          Ця істина стара, як світ: не варто лягати спати, не попросивши пробачення в когось, затаюючи на когось зло. Ми й справді усі певні, що проснемось? Завтра не настане для всіх. Але поки ми живі, не варто розтрачуватись на дріб’язкові образи та незгоди. Значно краще – витрачатись на любов.

          Довірити Богові своє завтра

          Якими різними палітрами емоцій сповнені наші очікування завтра: іноді лягаємо спати із бажанням не прокидатись, а деколи – з неймовірною жагою пришвидшити цей день. Але  є чудові слова у Біблії: навіть це промине. Тому довіряймо Богу своє життя, коли засинаємо – Він найкраще попіклується про наше завтра.

          Обійняти того, хто поруч

          Щоденний графік забирає від нас почуття винятковго свята нашого щоденного життя – ми створені на Божий образ і подобу, а Бог є любов. І саме любов – єдиний спосіб життя християнина. Любов до того, хто поруч у найрізноманітніших проявах. Не забуваймо про це.

           

          Тетяна Трачук

          Фото: radins

           

          Читай також

        • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
        • Я знаю, точно знаю про що мене спитають на Страшному Суді
        •  У Львові презентували книгу Глави УГКЦ «Бог не покинув Україну»
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Учасник команди ДивенСвіт:)