Невже зачаті під час зґвалтування діти не мають права на життя?

Читай також

  • Наскільки ми послідовні у своїх думках, словах, учинках та як цього досягнути
  • Як пізнання себе допоможе сприймати ближніх
  • Владика Венедикт пояснив, як пов’язані гроші і життя
        • Невже зачаті під час зґвалтування діти не мають права на життя?

          На жаль, так трапляється, що не всі діти приходять у світ жаданами, особливо, коли вони – плід не взаємної любові, але насильства. Однак чи маємо право ми розпоряджатись життям такої дитини, самотужки вирішувати її долю, якщо Бог дозволив їй почати свою мандрівку у світ?

          Нам важко бачити цей взаємозв’язок, але Господь охоплює Своїм поглядом обрій вічності, який поки нам не доступний.  Тому Він знає, як краще і що краще для нас.Бог навіть зі зла може отримати благо, а найвищим благом є життя людини. В силу нашого людського досвіду в різних ситуаціях ми нерідко переконуємося, як негативні ситуації і обставини призводять до несподіваних життєствердних наслідків.

          «Життя – це завжди благо», – стверджував Папа Іван Павло II в енцикліці «Євангеліє життя» (30).

          Це правда незалежно від обставин, в яких було покладено початок людського життя. В силу того факту, що життя зародилося, воно гідне того, щоб бути прожитим, і гідність життя, породженого в найжахливіших обставинах, нічим не менша, ніж гідність життя, до зачаття якого привела подружня любов.

          Те, що сам гріховний вчинок не відповідає високій гідності людини, в жодній мірі не применшує його гідність. Святий Тома Аквінський говорив, що людина – це найвеличніше благо в світі, адже людина має розум і безсмертну душу, яка може бути вознесена в вічне життя і єднання з Богом.

          Говорячи про недостойні ситуації, в яких може бути зачата людина, можна порівняти їх з тим випадком, коли Святу Месу здійснює священик в стані тяжкого гріха. Обставини, в яких він служить Месу, абсолютно не гідні цього священного жертвоприношення, і священик звершує блюзнірство. Однак сама Жертва Христова жодним чином не затьмарена і не зневажена тим блюзнірством, яке здійснює священик. В цьому випадку Меса буде володіти тією ж самою цінністю, що і жертва, принесена Христом на Голгофі.

           

          За матеріалами: catholicnews

          Фото: malorita

          Читай також

        • Наскільки ми послідовні у своїх думках, словах, учинках та як цього досягнути
        • Як пізнання себе допоможе сприймати ближніх
        • Владика Венедикт пояснив, як пов’язані гроші і життя
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.