„Форум відповідальних людей“ у Кривому Розі відкриває нові горизонти

Читай також

  • У Стрию відбувся Молодіжний Форум «Два роки стійкості, змужніння та незламності»
  • У Зарваниці пройшов четвертий модуль навчальної програми МАПа-громади
  • У Коломиї готуються до Міжʼєпархіального Форуму молоді
        • „Форум відповідальних людей“ у Кривому Розі відкриває нові горизонти

           

          Майже сотня учасників, спікери з різних куточків України, надзвичайні емоції, безліч нових ідей, плани на майбутнє — таким був регіональний „Форум відповідальних людей“, що 21 жовтня пройшов у Кривому Розі.

          — Нам вдалося все, навіть більше, ніж планували. Завдяки злагодженій роботі та добре спланованому заходові, над яким Патріарша комісія у справах молоді УГКЦ працювала спільно з ГО „Жіноча Сотня м. Кривий Ріг“ і молодіжним простором „Ватра. Простір щирого спілкування“, зокрема із Дариною Пазенко, Оленою Пазенко та Наталією Сільтєєвою Форум вдався надзвичайно продуктивний. Ми мали нагоду цілісно побачили середовище активістів Кривого Рогу — дуже сильне в громадській роботі та християнському покликанні. Мав нагоду поспілкуватися з отцем-деканом УГКЦ у Кривому Розі Ігорем Дмитришиним, тож від нього почув, що такі заходи вкрай необхідні, бо допомагають консолідувати активних людей із різних середовищ, розповісти ширшому загалу про свою діяльність, — розповів координатор заходу, секретар Патріаршої Комісії у справах молоді УГКЦ Орест Гевак.

          Доповненням „Форум відповідальних людей“ у Кривому розі стала мандрівна виставка „Патріарх Йосиф Сліпий: бути собою!“, яку презентував проректор із зовнішніх зв’язків Українського католицького університету Олег Турій.

          Гостем заходу був заступник міністра Міністерства молоді та спорту України Олександр Ярема.

          Такі майданчики для знайомств і налагодження співпраці активних людей із різних сфер, щоб вони спілкувалися в неформальній обстановці, у простий , доступний спосіб відбуватимуться й надалі в різних містах України. Організатори переконані, що добре було б провести такі заходи, принаймні у великих містах України. Вже надійшла пропозиція провести такий Форум у Дніпрі.

          — На перший „Форум відповідальних людей“ у Львові я потрапила трохи спонтанно, та це зіграло вирішальну роль, бо люди, які там зібралися надихнули мене настільки, що вирішила провести такий Форум і в рідному Кривому Розі. Знаю багатьох дуже активних людей та нам бракує саме такого майданчика, де зможемо спільно працювати, надихатися, обмінюватися досвідом. Тож, коли Орест Гевак й очільник Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ отець Ростислав Пендюк ініціювали проведення форуму в Кривому Розі — це ще більше додало запалу, — розповіла співорганізаторка регіонального Форуму Дариною Пазенко.

           

          Моя співрозмовниця наголосила, що „Форуму відповідальних людей“ викликав неабиякий фурор у місті. Їх вразила активність учасників заходу, серед яких чимало молоді, зокрема й старшокласники ЗСШ № 1 із міста Апостолове, що на Дніпропетровщині, які спеціально приїхали на Форум.

          — Ми були вражені сильною мотивацією дітей. Вони мають потенціал лідерів. Мене вони дуже надихнули, я зрозуміла, що таку молодь треба слухати, бо вони мають цінні й цікаві ідеї. Цей Форум справді важливий для кожного його учасника. Тож продовження мусить бути! Можливо, в іншому форматі, розширюючи географічні й тематичні межі. Тобто робити все, щоб підтримати цей запал, — додала моя співрозмовниця.

          Загалом про Кривий Ріг та спільноти можна говорити багато. Тож найближчим часом чекайте ряд статей про людей, які змінюють світ довкола себе.

          Співорганізатори „Форуму відповідальних людей“ у Кривому Розі:

          ГО „Об’єднання відповідальних громадян”, (м. Кривий Ріг), Роман Морозов.

          Партнери „Форуму відповідальних людей“ у Кривому Розі:

          „Українська Галицька Фундація“, БФ „Карітас Кривий Ріг“, парафія УГКЦ у Кривому Розі, Культурно-громадський центр ШELTER+, „ДонНУЕТ“, КДПУ, Спільнота криворізьких фотографів, СТ-ПРЕСС, Музична школа №4, плейбек-театр „ЕХО“, студенти КЕК КНЕУ.

          Наталія ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • У Стрию відбувся Молодіжний Форум «Два роки стійкості, змужніння та незламності»
        • У Зарваниці пройшов четвертий модуль навчальної програми МАПа-громади
        • У Коломиї готуються до Міжʼєпархіального Форуму молоді
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"