10 кроків до того, щоб знайти супутника життя

Читай також

  • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
        • 10 кроків до того, щоб знайти супутника життя

          Цього року п’ятеро моїх молодих друзів одружуються: Анібал зустрів свою майбутню дружину у церкви в Каліфорнії, Віталій зустрів свою наречену в інституті CFNI, Кей Сі знайшла Девіда на служінні, Бен зустрів Тіффані під час навчання в Регентському університеті, а Даг, який чекав свою наречену довше за інших, заручився з Данні минулого тижня на свій 32-й день народження.

          Але у мене є ще багато друзів, молодих і не дуже, які все ще чекають цієї великої події. Через ті чи інші причини вони досі не вступили в шлюб. Неодруженим християнам часто говорять, що все, що їм потрібно робити, це «очікувати від Бога» свою половинку. Але я вважаю, що ця фраза заїжджена і часто нею зловживають. У багатьох випадках такій людині не потрібно щось очікувати від Господа; можливо, це якраз Бог очікує від людини якихось дій.

          Якщо ви бажаєте вступити в шлюб, нижче наведені кілька простих кроків, які можуть допомогти вам просунутися далі в цьому питанні:

          1. Переконайтеся, що Ісус возсідає на троні вашого життя. Ви ніколи не звернете з вірного шляху, якщо поставите Бога понад усе. В Євангелії від Матвія 6,33 говориться: «Шукайте перше Царство Боже та його справедливість, а все те вам докладеться». Шлюб є нашою потребою, і Бог дуже хоче заповнити її. І оскільки це, швидше за все, ваше найбільше рішення в житті, навіщо довіряти власним інстинктам у виборі правильної людини? Бог – найкращий «сват». Попросіть Його направити вас.

          2. Зробіть пріоритетом ваше духовне зростання. Шлюб сильний тоді, коли обидва, чоловік і дружина, є зрілими християнами. Якщо хтось один не такий, будуть проблеми. Тому вам варто витратити свої холості роки на те, щоб стати зрілим учнем. Павло сказав до коринтян, що безшлюбні християни повинні «триматися Господа» (1 Кор 7,35). Беріть участь в служіннях в церкві, вивчайте Боже Слово і ставайте гарячішими прихильниками Бога.

          3. Складіть список ваших побажань у відносинах. Це нормально – бажати бачити певні якості в дружині\чоловікові. Можливо, ви хочете, щоб ваша наречена була невеликого зросту, наречений – старшим вас, або хтось з конкретним рівнем освіти. У Псалмі 36,4 написано: «Утішайся Господом, і Він виконає бажання серця твого». Просто проаналізуйте свої мотиви і переконайтеся, що ваші бажання не егоїстичні і цілком реальні.


          4. Позбавтеся від помилкових очікувань і фантазій. У багатьох неодружених абсолютно нереалістичні ідеї про шлюб і любов. Деякі дівчата були виховані на диснеївських мультфільмах про принца, який забере їх в свій казковий замок. Цього не станеться. Як і те, що ви не відчуєте те серцебиття, яке описується в любовних романах. Порнографія також зруйнувала уявлення про романтику; деякі хлопці, залежні від порно, не можуть без нього навіть відчути нормальне збудження. Спустіться на землю і станьте реалістами. Шлюб ніколи не буде відповідати вашому ідеальному казковому світу.

          5. Встановіть високі моральні принципи і ніколи не зраджуйте їх. Кожен християнин, який не перебуває в шлюбі, повинен мати список того, що не підлягає обговоренню. Ніколи не ставте під загрозу свою сексуальну чистоту. Якщо хлопець з церковної групи прослави намагається солодкими промовами заманити вас в ліжко, не йдіть на поводі у його чарівності. Якщо вам сподобалася дівчина, а потім ви дізналися, що вона фліртує з кожним хлопцем і не поділяє ваші цінності, відступіть. І ніколи, ніколи не зустрічайтеся з невіруючою людиною, маючи намір привести її до покаяння. «Місіонерські побачення» дуже рідко закінчуються добре.

          6. Займіться своїм життям і кар’єрою. Найгірше, що може зробити самотня людина, – сидіти і чекати свою половинку. Нудьга не виглядає привабливо – це нужденно. Не впадайте у відчай. Бог любить вас такими, якими ви є, і щоб бути цінним, не потрібен чоловік або дружина. Живіть своїм життям. Закінчіть навчання, досягайте професійних цілей і трудіться в служінні. Більш ймовірно, що ви знайдете свою половинку, переслідуючи мрії, а не сидячи в кутку і оплакуючи свою самотність. (І пам’ятайте: любов не оплатить рахунки. Щоб вступити в шлюб, вам потрібна робота!)

          7. Прагніть емоційного зцілення. Я знаю людей, які перескакують з одних невдалих дошлюбних стосунків на інші, не усвідомлюючи, що мають серйозні невирішені проблеми. Не чекайте вступу в шлюб, щоб побачити в собі залежності, гіркоту або невирішений біль. Якщо ви не позбудетеся цього зараз, ваш шлюб буде сповнений драматизму. Знайдіть молитовну спільноту в вашій церкві або духовного наставника.


          8. Подбайте про свою фізичну форму. Вам не потрібно бути дівчиною чи хлопцем з обкладинки журналу, щоб знайти свого супутника життя. У всіх нас різні фігури і розміри, і ваш чоловік буде любити вас з вашими недоліками. Але надати собі більш привабливий вигляд нікому не зашкодить. Якщо ви завжди виглядаєте так, ніби тільки що встали з ліжка, попросіть щирих друзів допомогти вам змінити імідж. Якщо вам необхідно скинути вагу, перестаньте виправдовуватися і почніть правильно харчуватися й тренуватися.

          9. Ведіть активне соціальне життя. Деякі з моїх знайомих хлопців-християн бояться запросити дівчину на чашку кави, проте грають у відеоігри весь день, скаржачись на самотність. Ви ніколи не знайдете собі пару, перебуваючи в вакуумі. Необхідно вийти зі своєї оболонки і стати доступним для інших. Необов’язково розбиватися на пари, коли ви збираєтеся групою неодружених, щоб поспілкуватися. Багато дошлюбних відносин починалися з невинної дружби, після чого романтична іскра перетворювалася в полум’я.

          10. Знайдіть наставника, що перебуває у шлюбі, який допоможе вам підготуватися до цього. Вам не обов’язково проходити весь шлях від знайомства до шлюбу самому. Шукайте надійного старшого друга, який допоможе вам. Задавайте питання. Діліться побоюваннями. Шлюб – це величезне життєве рішення, і наставник допоможе вам знайти мужність, щоб зустріти своє майбутнє. І на ваше весілля він буде аплодувати голосніше за всіх, тому що зіграє свою невелику роль в цьому Божому диві.

          Переклад: Slovo.Today

          Джерело: Charismanews

          Читай також

        • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.