Звідки християнину брати гроші на церкву?

Читай також

  • Отець-доктор Іван Гобела: «Великий піст ― час для нашого преображення і Канон Святителя Андрея Критського в цьому нам допоможе»
  • Три етапи, щоб увійти у Великий Піст
  • А ти сьогодні бачив Бога?
        • Звідки християнину брати гроші на церкву?

          Сьогодні у фінансового тренера Олександри Грудзевич запитуємо про те, як формувати бюджет на пожертви

          Уже саме формулювання питання «звідки брати гроші на церкву» налаштовує на стереотип про те, що християни – це люди, в яких немає грошей. Однак це не так, бо одним із беззаперечних джерел задоволення для християнина є праця, яка має бути оплаченою.

          Read in English: Where does a Christian take money to the church?

          Тому пожертва – це частина доходу і її варто формувати за певними правилами. Це і є благочинність. Те, що рекомендую: з будь-якого доходу одразу відкласти на благочинність 10 %. Вже далі – індивідуальне питання, куди саме направити ці кошти: церква, спільноти, на Службу Божу, підтримати чийсь проект, на лікування тощо.

          Наприклад, якщо отримали 1000 грн – 100 грн (10%) відразу відкладаєте на благодійність. Ці кошти відразу можна відразу віддати на пожертву. Однак, можна і розділити їх на певний час, коли інших доходів не передбачається.

          Також можливо таке, що відкладені кошти можна направити і на інші потреби, окрім суто церковних, наприклад, хтось звернувся до вас із проханням підтримати музичну школу в якомусь селі. Чому ні? Музика – це мистецтво, це розвиток. І в цьому випадку ваша пожертва – це значний вклад у духовний розвиток дітей.

          Вище описана ситуація, коли на все інше вам вистачає: ви даєте не з надлишку.  Допоки ви на етапі «збільшення бюджету», тобто шукаєте шляхів розширення свого доходу , я не рекомендую віддавати більше, ніж 10 %. Більше того, якщо у вас є борги, то можливо давати на благочинність і меншу частку. Бо Ваше першочергове завдання – погасити борги.

          Інша справа, якщо доходи зростають: всі потреби задоволені, ви нормально харчуєтесь і відпочиваєте, і у вас залишаються кошти, які ви можете віддати на благодійність, то варто збільшити суму грошей на благодійність. В Україні існує безліч можливостей для цього.

          Отож з кожного свого доходу одразу ж не забуваймо відкласти 10 % для того, щоб виявити свою вдячність Богові за те, що маємо. І ніяких зайвих питань та проблем із тим, де взяти гроші до церкви на пожертву у вас не виникатиме.

           

          Автор: Олександа Грудзевич

          Розмовляла: Тетяна Трачук

          Фото: market

           

          Читай також

        • Отець-доктор Іван Гобела: «Великий піст ― час для нашого преображення і Канон Святителя Андрея Критського в цьому нам допоможе»
        • Три етапи, щоб увійти у Великий Піст
        • А ти сьогодні бачив Бога?
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Учасник команди ДивенСвіт:)

              Коментарі

              • Зіновій Маланюк    14.11.2017 о 10:00

                Десятина це насіння, котре Бог помножить, а якщо посіємо нуль – то скільки виросте? Бог дуже добре знає математику. Треба давати з вірою і отримаємо набагато більше.!!!

              • Тисляк Марія    13.11.2017 о 14:36

                Вітаю! В мене питання: а коли грошей ледь вистачає на повсякденне життя? Не на захцянки-витребеньки і навіть не на подорожі чи відвідини кіно-театрів, кафе, а на повноцінне харчування дітей, купівлю найнеобхіднішого приладдя та одягу? Просити? Чи щось міняти в сім’ї?