Інноваційний вибух — молодь може!

Читай також

  • Запрошуємо молодь до участі в 10-му ювілейному майстер-класі Школи англомовних християнських аніматорів
  • Отець-доктор Мартин Хомів: Я пам’ятаю слова, які я чув з уст Патріарха: «Вчися! Люби Бога і Україну».
  • Патріарша комісія у справах молоді УГКЦ представила свої найбільші проєкти на Форумі кар’єри в УКУ
        • Інноваційний вибух — молодь може!

          Не врятувати світ, але зробити його яскравішим, створити довкола себе простір, де зможуть розвиватися всі, хто цього прагне та підготувати справжніх лідерів, які готові брати на себе відповідальність та заохочувати до неї інших, — такі завдання ставить перед собою Академія успішної молоді.

          Впродовж трьох днів, 10-12 листопада, в Яремчі в Молодіжному центрі Коломийсько-Чернівецької єпархії  відбувалася п’ята сесія найактивнішої молоді Івано-Франківщини та Чернівеччини.

          Патріарша комісія у справах молоді УГКЦ старається якомога тісніше співпрацювати з тими, хто шукає можливості для змін, тож цього разу, на запрошення очільника Комісії у справах молоді брата Августина, її представники провели тренінг на тему „Стратегія та планування“.

          — Наша Комісія докладає чимало зусиль, щоб зацікавити сучасних молодих людей. Показати, що перед ними безмежні можливості. Сьогодні УГКЦ для молоді може стати джерелом для саморозвитку, неформальної освіти, тобто реальних перспектив. Натомість вони, молодь, мають розуміти, що лише власними зусиллями можуть змінити життя свого села чи міста, сім’ї чи громади і, зрештою, й країни. Адже багато з них мають можливість подорожувати, бачити, як і чим живе світ. І це цілком реально зробити й тут. Ми докладаємо максимум зусиль, щоб наша молодь — найкраща світі, мала все необхідне для достойного життя, — акцентував брат Августин.

          Головне завдання, яке поставили перед собою тренери — спонукнути молодь діяти та бути відповідальною. Не чекати, коли хтось прийде і зробить, а зробити це самим. Тим більше, що потенціал надзвичайний і поле для діяльності — безкрає. Також спробувати підштовхнути активістів вийти із зони комфорту, тобто спробувати власні згуртовані команди розширити чи навіть створити абсолютно нові. Цьому, зрештою, й сприяла практична частина тренінгу.

          Перш за все учасників АУМ ознайомили з найважливішими інструментами для творення проектів, випробували їх на прикладах, які були цікаві молоді, моделювали різні ситуації, в яких доводилося активістам бувати.

          Найжвавіша робота розпочалася з „мозкового штурму“, коли кожен учасник мав запропонувати по десять ідей для проведення заходів. А вже з них, поділившись на команди, обрали по п’ять.  І лише по одній — найцікавішій взяли на опрацювання. Тож, як результат, чотири команди і чотири проекти.

          Робота, без перебільшення, кипіла. Паралельно молодь вчилася знаходити компроміси в новостворених командах, напрацьовувати рішення, які в майбутньому стануть вирішальними під час реалізації проектів. Прагнення до змін перемогло все.

           

           

          Після роботи, обговорень, сміху, шуму, маленьких революцій, напрацювали чотири універсальних проекти, які молодь може реалізувати в будь-якому населеному пункті своєї єпархії, маючи обмежені фінансові ресурси та й навіть не надто великі команди.

           

           

          — Тривалий час працюю з цією молоддю і надзвичайно щаслива, що вона прагне щось робити. Нехай невеликими кроками, інколи невпевнено, а інколи надто стрімко, але їхня праця вже помітна. Сподіваюся, що сьогоднішні напрацювання вдасться втілити в життя і це ще більше запалить нас до змін, — наголосила директор Молодіжного центру Коломийсько-Чернівецької єпархії Юлія Товстюк.

          Найважливіше, в чому мали нагоду ще раз переконатися, — сучасна молодь — чудова, вміє продукувати безліч цікавих ідей і, якщо спрямувати цю потужну енергію та знання в потрібне русло, то матимемо справжній інноваційний вибух.

          Наталія ПАВЛИШИН

          Світлини автора

           

          Читай також

        • Запрошуємо молодь до участі в 10-му ювілейному майстер-класі Школи англомовних християнських аніматорів
        • Отець-доктор Мартин Хомів: Я пам’ятаю слова, які я чув з уст Патріарха: «Вчися! Люби Бога і Україну».
        • Патріарша комісія у справах молоді УГКЦ представила свої найбільші проєкти на Форумі кар’єри в УКУ
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"