Для чого молитися, якщо Бог вже визначив наше майбутнє?

Читай також

  • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
        • Для чого молитися, якщо Бог вже визначив наше майбутнє?

          Бог не тільки визначає кінцеві моменти, Він також визначає і засоби до їх досягнення. Він планує точку призначення і всю подорож до неї. Коли Бог визначив, що Христос помре на хресті, Він також визначив і те, як Він буде вбитий, як буде відданий владі, і те, як Його зрадять.

          Бог контролює все, що відбувається у Всесвіту, в тому числі й „незначні“ події, що призводять до „значних“.

          „Сповідайте, отже, один одному гріхи ваші й моліться один за одного, щоб вам видужати. Ревна молитва праведника має велику силу“ (Послання Якова, 5:16).

           

          Молитва змінює майбутнє

          Те, що відбувається в майбутньому, залежить від того, про що ми молимося і що робимо для цього. Дещо відбулося лише тому, що про це молилися. За інших умов воно б не відбулося.
          Мойсей молився про їжу і воду для ізраїльтян (Вихід 15 і Числа 11), Анна молилася про дитину (1Царів 1, і Ілля молився про посуху, а потім про дощ (3 Царств 18-19). Події, які Бог уже визначив — відбулися. Але Бог також визначив, що Мойсей, Анна та Ілля будуть молитися про це. Ми ніколи не повинні припускати, що Бог без молитви дасть нам щось, що Він визначив дати нам лише через молитву.

          Говорити про те, що нам не потрібно молитися, тому що Бог визначив всі результати, настільки ж безглуздо, як і говорити, що нам не потрібно приймати ліки, заробляти на життя або одружуватися, бо Господь визначив всі результати. Але Він також визначив засоби, якими цього досягнемо.

          Бог спонукає нас до молитви

          Бог зумовлює кінцеві цілі та засоби, в тому числі й ті молитви, які ми підносимо. І Він призначив Своє втручання у відповідь на прохання, для зміцнення та підживлення нашої віри. Простіше кажучи, Бог дає нам привілей, залучаючи нас до Своєї роботи.

          Якщо все ж вважаєте, що молитва не впливає ні на що, бо Господь вже визначив все наше життя, то все ж пам’ятайте: э події, які не відбудуться, душі, які не будуть врятовані, і взаємини, які не будуть відновлені, якщо ми не будемо молитися за них. Наші молитви є своєрідним механізмом, які спонукають ці події  відбуватися.

          Переклад і адаптація Наталії ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"