Бог існує? А доведіть!

Читай також

  • Нехай направиться. Перший тиждень Великого посту
  • У час Великого посту ходіть «На глибину» з командою «Школи особистісного зростання»
  • Отець-доктор Іван Гобела: «Великий піст ― час для нашого преображення і Канон Святителя Андрея Критського в цьому нам допоможе»
        • Бог існує? А доведіть!

          Майже 90% населення нашої планети вірять в існування Бога чи іншої вищої сили.

          Та, поміж тим, довести чи спростовати існування Всевишнього — неможливо. Біблія говорить, маємо через свою віру приймати факт існування Бога:

          „ Без віри не можливо подобатися Богу, бо хто приступає до Бога, мусить вірити, що він існує і дає нагороду тим, які його шукають“ (Євреїв 11:6).

          Напевно, якби Бог хотів, то міг би просто з’явитися і довести всьому світові, що Він насправді є. Та якби Він зробив це, більше не було би потреби у вірі.

          „І каже йому Ісус: «Побачив мене, то й віруєш. Щасливі ті, які, не бачивши, увірували!“ (Йоана 20:29).

           

          Тим не менше, це не означає, що доказів існування Бога немає. Біблія свідчить:

          „ Небеса оповідають славу Божу, і діло рук Його проголошує твердь небесна. День дневі передає слово, ніч ночі об’являє вістку. То не слова, не мова, яких би голосу не було чути: по всій землі залунав їх звук, на край світу – їхні слова“ (Псалом 19:2-5).

          Зорі на небі, безмежний всесвіт, чудеса природи, краса заходу сонця – усі ці явища вказують на Бога-Творця.

          Якщо цього недостатньо, то відчуття присутності Бога закладене і в наших серцях:

          „Усе він створив гарним у свій час, та й вічність він вклав їм у серце, одначе, так, що чоловік не може збагнути діл, що їх творить Бог, від початку до кінця.“ (Проповідника 3:11)

          Глибоко в душі ми погоджуємося з існуванням того, що виходить за межі нашого життя, і когось поза цим світом. Ми можемо заперечувати це знання інтелектуально, але Божа присутність у нас і через нас від цього не зникає. Незважаючи на все це, Біблія застерігає, що дехто буде продовжувати заперечувати існування Бога:

          „Каже безумний у своїм серці: “Немає Бога!” Зіпсувалися, мерзоту коять; нема нікого, хто добро чинив би“ (Псалом 14:1).

          Оскільки 98% людей протягом усієї історії, в усіх культурах, цивілізаціях і на всіх континентах вірили в існування певного „бога“ — щось (або хтось) мало спричинити цю віру.

          Незважаючи на все це, Біблія повідомляє нам, що люди відкидатимуть ясне та незаперечне знання Бога, а замість цього будуть вірити брехні:

          „Вони замінили Божу правду на неправду і честь віддавали і служили створінню радше, ніж Творцеві, котрий благословен повіки. Амінь“ (Римлян 1:25)

          Біблія також проголошує, що людям, які не приймають існування Бога, немає оправдання:

          „Невидиме ж його, після створення світу, роздумуванням над творами, стає видиме: його вічна сила і божество, так що нема їм оправдання“ (Римлян 1:20).

          Люди пояснюють відкидання віри в Бога, тим що це — ненауково, або що цьому немає доказів. Справжня причина криється в тому, що як тільки людина визнає існування Бога, їй також доведеться погодитись, що вона несе відповідальність перед Богом і потребує Його прощення:

          „Всі бо згрішили й позбавлені слави Божої“ (Римлян 3:23).

          „Бо заплата за гріх – смерть, а дар ласки Божої – життя вічне в Христі Ісусі, Господі нашім“ (Римлян 6:23).

          Якщо Бог є, тоді ми відповідальні перед Ним за наші дії. Якщо ж Його немає, то ми можемо робити все, що забажаємо, не турбуючись про Бога, Який судить нас. Очевидно, що саме з цієї причини так багато людей притримуються еволюції — альтернативи вірі в Бога-Творця.

          Господь існує, і майже всі знають це. Навіть той факт, що деякі люди так агресивно заперечують існування Бога, підтверджує, що Він є.

           

          І ще один, остаточний, аргумент на користь існування Бога. Звідки я знаю, що Бог існує? Я знаю, що Він є, тому що спілкуюсь із Ним щодня. Так, я не чую, що Він відповідає мені, але я відчуваю Його присутність, сприймаю Його керівництво, я впевнений у Його любові і прагну Його милості. У моєму житті траплялися речі, які можна пояснити лише існуванням Бога. Він так дивно врятував мене і змінив моє життя, що я можу лише дякувати Йому за те, що Він є.

          Хоча, жоден із цих аргументів не може переконати тих, хто відмовляється визнавати очевидне. Насамкінець, Боже існування має прийматися вірою „Без віри не можливо подобатися Богу, бо хто приступає до Бога, мусить вірити, що він існує і дає нагороду тим, які його шукають“ (Євреїв 11:6). Віра в Бога — це не стрибок навмання в темряву, це безпечний крок у добре освітлену кімнату.

          Переклад Наталії ПАВЛИШИН

           

           

          Читай також

        • Нехай направиться. Перший тиждень Великого посту
        • У час Великого посту ходіть «На глибину» з командою «Школи особистісного зростання»
        • Отець-доктор Іван Гобела: «Великий піст ― час для нашого преображення і Канон Святителя Андрея Критського в цьому нам допоможе»
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 5 / 5. Vote count: 2

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"