Пам’яті Папи Івана Павла ІІ

Читай також

  • 10 заповідей спокою Івана Павла ІІ
  • Чи Папа Іван Павло II покривав педофілів?
  • Передумови правильного пошуку Істини
        • Пам’яті Папи Івана Павла ІІ

          Цього року річниця смерті Папи Івана Павла ІІ припадає у вівторок, а він, за життя, найбільше любив вівторки. 14 річниця відходу до вічності Святого, якого поважали не лише християни, а й представники інших віросповідань, атеїсти. Папа відійшов до вічності 2 квітня 2005 року Божого, проживши 84 роки. Він став впливовим провідником у досить складні часи, боровся за добро, за Божу правду, і своєю поставою вплинув на хід історичних подій, зокрема на розпад комунізму.

          Після замаху на площі св. Петра, стан здоров’я Папи погіршувався тривалий час. Він,  хворіючи на Паркінсона, страждав, переживав ослабленість організму, особливо в останні тижні здоров’я значно погіршувалося. На Великдень Іван Павло ІІ прикладав зусилля, щоб привітати вірних на площі св. Петра, але не зміг вимовити жодного слова… благословив. Люди вітали Папу, ридали… бо Він був для них настільки близьким, рідним. Папа будував родину у Христі.

          Співпрацівник папи Кардинал Станіслав Дзівіш згадуючи ці миті, каже, що Папа залишав цей світ гідно  – “тільки святі так вмирають”. Кардинал згадав, що Папа просив, щоб Йому читали Святе Письмо, а сам перебував в мирі і слухав зосереджено, а цей мир передавався присутнім. Іван Павло ІІ повернув гідність вмирання, показав, що смерть є частиною життя, що життя земне закінчується переходом до вічності.

          Кардинал Джовані Батіста оголосив на площі св. Петра: «Дорогі Брати і Сестри, о 21.37.  наш дорогий Святіший Отець Іван Павло ІІ повернувся до дому Отця Небесного. Молімося за Нього». (Сьогодні у Кракові – місті Кароля Войтили у маленькому костелі св. Войцеха на Площі Ринок щодня о 21.37. служиться Літургія).

          Папа помер у переддень свята Божого Милосердя (це свято було ним встановлено). У наші дні Його називають апостолом Божого Милосердя. Невдовзі після смерті на площі св. Петра люди виходили з плакатами  “Santo Subito!” (“Святий негайно!”). Він був покірним до кінця -його Бог вивищив – 27 квітня відбулася канонізація.

          Підготувала Марія СОХАЦЬКА, докторантка Папського Університету Івана Павла ІІ 

          Читай також

        • 10 заповідей спокою Івана Павла ІІ
        • Чи Папа Іван Павло II покривав педофілів?
        • Передумови правильного пошуку Істини
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.