26 вересня вшановуємо блаженного Каспара Штанґасінгера

Читай також

  • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
        • 26 вересня вшановуємо блаженного Каспара Штанґасінгера

          “Маймо завжди на увазі три правди: Бог є всім, а ти є нічим. Бог посідає все, а я сам з себе не маю нічого крім нужди. Бог може все, а я без Його помочі не зможу нічого”

          Народився 1871 р. в Баварії (Німеччина). В 10 років прийнятий до малої семінарії у Фрісінгу, в 17 р. – склав обіт чистоти і посвятився Серцю Ісуса. Під час одного паломництва до Альтонтінґ постановив вступити до редемптористів. Мріяв про місії, однак його призначили вихователем молоді. 26 вересня 1899 року завершилася його подорож на цій землі. Помер через тяжку хворобу, маючи заледве 28 років.

          Блаженний Каспар Штангасінгер прожив 28 років, 8 місяців і 14 днів. Його прирівнюють до св. Терези від Дитятка Ісуса: але якби менше славний, менше про нього було чути, з тої причини, що св. Тереза з Лізьє написала свою “Історію однієї душі”, а бл. Каспар не зумів цього вчинити, бо був молодою людиною повний сил, і не міг передбачити, на відміну від св. Терези близьку і несподівану смерть.

          В одній з молитов бл. Каспар дякує Засновнику монастиря, св. Альфонсові так: «Дякую тобі, що мене покликав до свого Згромадження, щоб стався святим». Як редемпторист звик часто говорити про Засновника згромадження, Альфонса Лігуорі: «мій любий, мій найдорожчий Отець». Каспар Штангасінгер вже будучи редемптористом читав і розважав численні книги великого Вчителя Церкви. Його власні проповіді і виклади показують сильний вплив творів св. Альфонса.

          Каспар Штангасінгер досягнув своєї мети: став святим в Згромадженні святого Альфонса. Католицька Церква по його недовгому житті (прожив трохи більше 28 років), у 1988 році проголосила його блаженним і на сьогодні є наймолодшим беатифікованим редемптористом.

          Нехай за молитвами блаженного Каспара Штангасінгера – зразкового вчителя молоді, ми удостоїмося ласки любові Духа Святого і станемо подібними до нього у служінні нашим ближнім через Христа Господа нашого. Амінь.

          Молися за нас бл. Каспаре, щоб ми удостоїлись обітниць Христових.

          Отець Назарій ЛАНЬКО

          Читай також

        • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.