Біси у вашій хаті

Читай також

        Біси у вашій хаті

        Одна з найпопулярніших треб нашого часу – це освячення квартир.

        Мотиви для цього найрізноманітніші: для воцерковлених людей це норма буття, для біляцерковних – щось на рівні доброї традиції. Першим з радістю освячуєш, з другими розмовляєш, пояснюєш сенс освячення і після цього твориш чин.

        Ось йдеш по квартирі зі свяченою водою, а зі стіни на тебе дивиться усміхнений домовичок на тлі підкови. Ну, або сміється бог Хотей, погладжує животик на поличці, приносячи «щастя і процвітання» своїм власникам. І, звичайно ж, набір східної окультної тематики: інь-янь і багато іншого.

        Звичайно, в більшості випадків зустрічаєш всю цю символіку у людей невоцерковленних, але буває, що і парафіяни через незнання тримають в своєму будинку символи, неналежні для християнина.

        Але найприкріше, що люди вважають, ніби освячення будинку – це ще одна магічна дію з розряду оберегів. Пропонуєш людям зняти чортополох із вхідних дверей або викинути підкову –тут же питають: «А яку ікону від пристріту повісити?» або «чому домовик – це погано?»

        “Милі” біси

        Таким людям намагаюся пояснити, що домовик – це не милий дідок з бородою, а справжній демон, біс, чорт. Не соромлюся в описах його демонічної сутності, адже надто приємний і милий на вигляд він висить на стінці і бажає всім успіху і процвітання. Пояснюю людям, що домові й інші домашні ідоли – це не милі створіння, а самі біси, тож часто вводжу їх в культурний шок. «Ну він же хороший», – намагаються заперечити. Ну як біс може бути хорошим? Приємним на вигляд може бути тільки його зображення, але ніяк не його сутність.

        Про всяк випадок

        Саме для цього багато людей тримають у себе в будинках зображення різних язичницьких божеств, африканських масок та іншої нечисті. Мовляв, вони ж допомагають, хай стоять у нас вдома і допомагають нам. Для віруючої людини очевидно, яка «допомога» може бути надана від інфернальних істот. Будучи за своєю природою злом, вони можуть нести в світ тільки руйнування.

        Якщо ви тримаєте у себе вдома статуетку божества, що приносить Вам мир і процвітання, то врахуйте, що Ви тим самим вірите в нього і вклоняєтеся йому. А до чого це призводить – читайте Біблію, там все написано.

        Освяти себе

        Буквально випадок останніх днів. У храм прийшла жінка з проханням освятити квартиру. Я її питаю, чи освячували квартиру раніше. Виявляється, що так. І на моє здивоване запитання навіщо робити це вдруге – приголомшлива відповідь: «Екстрасенс порадив освятити квартиру. І, взагалі, треба її почистити, там багато поганої енергетики».

        Що робити з такими кричущими проявами забобонів? Пояснювати людям, говорити з ними. Зазвичай, після хорошої бесіди знімають всю цю символіку і обіцяють більше не повертатися до шанування образів демонів.

        А найголовніше побажання, яке я даю практично всім після освячення квартири – це «освяти себе». Почніть свідомо ходити в храм, сповідатися, причащатися, жити повноцінним духовним життям. І тоді ніяка порча і пристріт НЕ будуть до вас приставати. Перевірено.

        Священик Олександр Єрмолін

        За матеріалами Порадні о. Тихона Сергія Кульбаки

        Фото: pinterest.com

        Читай також

          Оціни

          How useful was this post?

          Click on a star to rate it!

          Average rating 0 / 5. Vote count: 0

          No votes so far! Be the first to rate this post.

             

            Коментарі

            • Дякую. Дуже корисно, а головне актуально!

            • Ця стаття тут — мов джерело цілющої прохолодної води у спекотній пустелі. Побільше б було тут таких статей із біблійними підходами на всі теми.