Для створення сім’ї уникайте емоційно нездорових людей

Читай також

  • ДіяТи. Самооцінка українців і те, як це впливає на нас як націю. Марія Тракало
  • ДіяТи. Як відбудувати особисту цінність: як гідність жінки впливає на сімʼю. Наталія Заставецька
  • «Як досягти гармонії у стосунках?» ― онлайн-курс від «Покликані до любові»
        • Для створення сім’ї уникайте емоційно нездорових людей

          Статистика розлучень вражає щораз більшими показниками. Пари все частіше вирішують іти різними шляхами. На думку проповідника Ріка Уоррена, це пов’язано з тим, що у шлюб вступають емоційно нездорові особи.

          Правда в тому, що кожен з нас не є абсолютно здоровим, всі ми десь надламані. Однак дехто надламаний суттєво більше і це справжня проблема. Бо хворобу слід лікувати, а не приймати за належне, більше того лікувати за бажанням і згодою самого хворого.

          Нерідко можна почути фрази на кшталт: “одружиться – перестане пити” або “одружимось – перевиховаю”. На жаль, такі альтруїстичні месиджі здебільшого неправдиві. Кожен з нас може змінити себе, не більше. Як би не хотілось змінити свого коханого чи кохану – якщо він чи вона самі того не прагнуть, це неможливо.

          Отож, короткий перелік ознак емоційного здоров’я

          Людина не виплескує свого неконтрольованого гніву

          Саме шквали гніву, які людина не здатна проконтролювати, говорять про проблеми із самоприйняттям, глибоку невпевненість у собі та низьку самооцінку. А це дуже суттєво, особливо у стосунках.

          Людину не поглинає залежність

          Залежності у сучасному світі настільки різноманітні, що їх іноді складно навіть розгледіти. Залежна людина – однозначно дуже хвора і потребує ліків. Вона не здатна бути творцем здорових відносин, оскільки носить в собі дуже серйозну рану, небезпеку, яка з’їдає.

          Не так просто перестати пити, курити, лихословити, грати ігри. В оду мить, або після шлюбу, це не припиниться саме по собі. Так не буває, бо це хвороба. Хвороби, які не лікують, лише ускладнюються.

          А той, хто намагатиметься покласти своє життя на вівтар служінню залежному, – навряд чи врешті коли-небудь буде щасливим.

          Не я – центр всесвіту

          Ера егоїзму – це найкраще сказано про наш час. Особливо поглиблює егоїстичні нахили споживацтво, яке проповідує культ задоволення і насолоди, все і зараз, мені – передусім.

          Насправді перед тим, як почати сімейне життя, варто добре придивитись, наскільки егоїзм вашого обранця чи обраниці здоровий. Чи бачить він-вона ще когось, окрім себе, чи здатен побачити взагалі? Бо сімейне життя – це гори і доли викликів, в яких треба буде вміти “посунути” свої інтереси з п’єдесталу на користь інтересів іншого.

          Дядечко Скрудж?

          Фінанси – дуже важлива основа подружжя. І якщо фінансової грамотності можна навчитись, то проблеми жадібності дуже складно позбутися. Надмірна щедрість, як і постійна гіперекономія здатні розхитати фортеці навіть дуже сильної любові та довіри.

          Добра і виважена особа

          Так, це дуже загальні поняття, однак невід’ємні для того чоловіка чи дружини, з якими ви будете щасливими.

          Завжди говорить правду

          Навіть найменша брехня – це дуже тривожний сигнал. Любов – це значною мірою довіра, а довіра завжди – це 100 відсотків, не 99 чи 98 правди.

          Якщо хтось із подружжя обманює, то так закладає бомбу повільної дії і нехай буде певен – вона вибухне у надто неочікуваний момент.

          Якщо людина звикла брехати, то продовжуватиме.

          Може декому здасться, що неможливо знайти людину, яка відповідатиме всім цим критеріям. Але “дасться вам за вашою вірою”.

          Якщо ми молимось щодня і просимо у Бога благодаті присутності достойної людини у нашому житті, то Бог чує нас. Більше того, якщо ми працюємо над собою, прагнучи бути здоровими і найкращими для свого майбутнього подруга, то Господь з’єднає наші шляхи.

          Підготувала Тетяна Трачук

           

          Читай також

        • ДіяТи. Самооцінка українців і те, як це впливає на нас як націю. Марія Тракало
        • ДіяТи. Як відбудувати особисту цінність: як гідність жінки впливає на сімʼю. Наталія Заставецька
        • «Як досягти гармонії у стосунках?» ― онлайн-курс від «Покликані до любові»
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Учасник команди ДивенСвіт:)

              Коментарі

              • “Більше того, якщо ми працюємо над собою, прагнучи бути здором і найкращим для свого майбутнього подруга, то Господь з’єднає наші шляхи”.

                Таке враження, що у цьому (останньому) реченні тексту допущена помилка, бо як розуміти слово “здором” ?