10 тривожних сигналів для вашого подружжя

Читай також

  • «Подружжя – це невпинна подорож двох»
  • 5 біблійних віршів, коли ви сердитеся на свого чоловіка чи дружину
  • «Спланований секс – це добре»
        • 10 тривожних сигналів для вашого подружжя

          Будувати стосунки у подружжі – це щоденна праця. Якими б сильними не були почуття одне до одного, якщо подружнє життя не живлять щоденні кроки одне одному назустріч, то рано чи пізно це приводить до втрати близькості, а в гіршому випадку – розлучення.

          Вам варто задуматись над своми відносинами, якщо спостерігаєте бодай один із перелічених нижче сигналів.

          Рішення – по факту

          Спільне життя – спільні рішення. Уявімо собі, що чоловік приходить і повідомляє дружину про те, що купив авто, а дружина – що звільнилась з місця праці. Не було жодних розмов і спільних обговорень, рішення прийняті самостійно. Не йдеться про те, щоби кожен з подружжя втрачав свободу вибору навіть у найдрібніших речах. Ні, однак сім’я – це єдність, і кожне важливе рішення варто обговорити обом, оскільки наслідки його торкатимуться, очевидно, обох.

          Турбота про іншого – насамперед

          Приходиш додому з праці і бачиш, що дружина або чоловік тримає чашку чаю і готує собі сендвіч. І не запитує, чи не хотів би й ти. У доброму зв’язку такого не може бути, бо кожен з подружжя насамперед подумає про іншого – у найдрібніших речах.

          Співпереживання

          Якщо хтось із подружжя засмучений, говорить про якусь проблему чи переживання, а інший завжди говорить: “та залиш, та чого тут турбуватись, та ти робиш проблему з нічого”, то щось таки йде не так. Шлюб – це насамперед про підтримку, а вислухати іншого – це співпережити з ним, намагатись стати на його місце, аби зрозуміти, наскільки болить, наскільки важливими та актуальними є переживання.

          Різні погляди

          Здорові стосунки передбачають те, що кожен з подружжя може мати альтернативну думку про деякі речі. Не обов’язково, щоби чоловік та дружина стовідсотково погоджувались з усіма думками та ідеями однаковісінько. Ні, але дуже важливо, щоби кожен умів поважати думку іншого, а також був відкритий до діалогу.

          Спільно проведений час

          Побачення не закінчуються шлюбом, якщо так – то у ваших стосунках проблеми. Обоє в подружжі – і це обов’язково – мають прагнути проводити час разом. Це не обов’язково має бути щось фантастичне – йдеться про спільні перегляди фільму, вечеря в ресторані, прогулянка. Коли пара насолоджується одне одним. Якщо таких моментів майже немає – слід бити на сполох.

          “Ритуальні” речі

          Кожна пара має якісь свої місця, що навіюють особливі романтичні спогади, пісні, що змушують забитися серця частіше, якісь інші спільні “ритуали”. Якщо їх значимість зблякла і, до прикладу, улюблена пісня не викликає уже жодних емоцій, то це свдчить про те, що щось не так, щось важливе втратило значення для вас.

          Несподіванки

          Важливо, як ми реагуємо на несподівані подарунки. Наприклад, букет квітів від чоловіка. Якщо жінка одразу ж думає: “напевно, за щось хоче перепросити”, то це не нормальна реакція. Норма, коли дружина прийме квіти із думкою: “він любить мене і не забуває нагадувати про це”. Недовіра і підозри у стосунках – це завжди тривожний сигнал.

          Бути поруч

          У здорових стосунках чоловік чи дружина буде прагнути розділити усі важливі моменти. Це може бути якийсь професійний захід або похід до лікаря на важливе обстеження. І якщо в стосунках все добре, то кожен з подругів прийме за норму бути поруч, а не як обтяжливу повинність.

          Довіра

          Якщо чоловік або дружина перш ніж сказати про щось своєму коханому чи коханій думає, чи не знатиме за декілька хвилин сказаного мама або ж друзі, то це свідчить про прогалину у довірі, у побудові стосунку абсолютного комфорту і безпеки у шлюбі.

          Розлука

          Вимушені розлуки – це дуже показовий час для пари. Закономірною реакцію двох люблячих людей буде сум одне за одним і щира радість від зустрічі. Якщо цього немає, варто подумати – чому ж?

          Підготувала Тетяна Трачук за відеоблогом о. Адама Шустака

           

          Читай також

        • «Подружжя – це невпинна подорож двох»
        • 5 біблійних віршів, коли ви сердитеся на свого чоловіка чи дружину
        • «Спланований секс – це добре»
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Учасник команди ДивенСвіт:)