Слово Боже дає нам надію серед усього що переживаємо

Читай також

  • Кричати, бо вірити
  • Отець Лука Михайлович: «Підтримка — це витончене мистецтво бути поруч»
  • На війні образ Бога, віри, себе в церкві розхитується і розвалюється як пазл — його потрібно допомогти перебудувати, — психолог-богослов Максим Вербельчук
        • Слово Боже дає нам надію серед усього що переживаємо

          Слово Боже дає нам надію серед усього що переживаємо. Надія на живого Бога, який є Спасителем усіх людей (1Тим 4,10) ― це певний якір і, якщо міцно триматимемось його, не зблудим з правдивої дороги до неба.

          Не просто бути церковним служитилем (пресвітером), ― бачимо ап. Павло ставить високі вимоги до Тимотея: “будь зразком”. Тому що люди зазвичай дивляться на діла служителів, ― і від того якими вони є – це їх привертає або навпаки, відвертає від Бога. Велика відповідальність священника, але рівно ж велика нагорода очікує вірних і праведних служителів, таких як улюблений син ап. Павла ― Тимотей.

          Син бо Чоловічий прийшов шукати і спасти те, що загинуло (Лк 19,10), ― так звучить головна думка сьогоднішнього Євангелія про Закхея. Впродовж усієї історії спасіння Бог діяв, спочатку через своїх пророків, за останніх же оцих днів він говорив до нас через Сина (Євр 1,2).

          Багато старозавітніх прообразів також говорять нам про Ісуса Спасителя, який приносить визволення своєму народу, який перебував у ярмі гріха (наприклад, пророк Мойсей). Бог продовжує шукати душі грішників, щоб привести їх до своєї отари (Христової Церкви).

          Виникає запитання: як я можу знайти Ісуса? На прикладі митаря Закхея бачимо як необхідно шукати Ісуса. Найголовніше ― мати бажання (Лк 19,3). Закхей бажав побачити Ісуса, прихід якого не тільки перевершив його очікування, а й цілковито перемінив. І навіть якщо ми вже зустріли у своєму житті Ісуса, ― можемо і повинні допомогти іншим віднайти Господа, ― через ревну за них молитву і жертву терпінь.

          Отець Назарій ЛАНЬКО

          Читай також

        • Кричати, бо вірити
        • Отець Лука Михайлович: «Підтримка — це витончене мистецтво бути поруч»
        • На війні образ Бога, віри, себе в церкві розхитується і розвалюється як пазл — його потрібно допомогти перебудувати, — психолог-богослов Максим Вербельчук
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 5 / 5. Vote count: 2

            No votes so far! Be the first to rate this post.