Святе Письмо з розважанням на 29 жовтня

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 24 березня
  • Святе Письмо з розважанням на 23 березня
  • Святе Письмо з розважанням на 17 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 29 жовтня

          Послання Апостола Павла до Колосян 1, 24-29.

          24. Браття, радію скорботам за вас і доповняю на моїм тілі те, чого ще бракує стражданням Христовим для його тіла, тобто Церкви, 25. якої я став слугою, згідно з розпорядженням Божим, даним мені ради вас, щоб звіщати вповні між вами слово Боже, 26. ту тайну, скриту від віків і родів, але яка тепер явна для його святих. 27. Їм Бог зізволив об’явити, яке величне багатство цієї тайни між поганами, тобто – Христос між вами, надія слави. 28. Його ми проповідуємо, настановляючи кожну людину та повчаючи в усякій мудрості, щоб зробити досконалою у Христі кожну людину. 29. Ось чому труджуся, змагаючись його силою, яка діє в мені потужно.

          Євангеліє від Луки 9, 7-11.

          7. В той час Ірод четверовласник почув про Ісуса і збентежився, бо деякі казали, що то Іван воскрес із мертвих, 8. інші ж – що Ілля явився, а ще інші, – що якийсь пророк із давніх устав з мертвих. 9. Ірод сказав:

          – Іванові я відтяв голову. Хто ж це такий, що я про нього оце чую?

          І намагався побачити його.

          10. Апостоли ж, вернувшися, розповіли йому про те, що зробили. Тоді він узяв їх і пішов осторонь у напрямі міста, що зветься Витсаїда. 11. Люди, довідавшись про те, пішли слідом за ним. Він їх прийняв і говорив їм про царство Боже та оздоровляв тих, що потребували того.


          Кл. 1, 24-29 «Його ми проповідуємо»

          Перші учні, апостоли не закінчували богословських студій, не мали особливого впливу у середовищі, де перебували, не мали великих коштів, друкованих видань та інших засобів інформації, але вони несли Боже Слово, проповідували, свідчили про Господа.

          Часто ми переконані, що не здатні, не спроможні особисто, або обставини несприяливі, щоб проповідувати. Але всюди і повсякчас сам Бог робить нас здатними проповідувати. Завжди ми спроможні й можемо проповідувати. Однак маємо бути свідомими цього нашого покликання.

          Бог ставить нас у конкретні ситуації нашого життя, де хоче, щоб ми несли проповідь Євангелія. Богові йдеться про нас і про тих, кому ми маємо проповідувати, Він очікує нашого свідчення, нашої проповіді в тих обставинах, у які Він нас поставив. Господа ми проповідуємо не стільки словами, скільки своїм життям.

          Лк. 9, 7-11. «Оздоровляв тих, що потребували того».

          Бог у своїй великій любові хоче допомогти кожній людині, оздоровити кожного з нас, проте Він може це зробити тільки для того, хто усвідомлює свою потребу.

          Тому маємо спочатку вирішити, чи ми справді хочемо оздоровлення, серйозної зміни. Чи усвідомлюємо, що стан, в якому перебуваємо, не є до кінця нормальний?

          Бог оздоровлював, оздоровлює і буде оздоровлювати, але чи ми цього потребуємо і чи цього хочемо?

          Владика Венедикт (Алексійчук)

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 24 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 23 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 17 березня
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.